Закони на любовта

Закони на любовта
Всички връзки се изменят с течение на времето. Колкото по-дълго сте заедно с някого, толкова повече промени ще настъпят. Някои от тях могат да бъдат страшни или притеснителни. Ако се вгледате в тях обаче, ще видите, че те чисто и просто са нов етап от вашата любов. Например…

10 жестоки закона на любовта, които не можете да избегнете


1. Любовта не може да оцелее самичка
Много хора твърдят, че „любов“ може да бъде и глагол. Това е действие, не само чувство. Трябва да работим върху връзката си. Заедно. Само единият партньор не може да запази огъня жив твърде дълго.

2. Ще се наранявате един друг
Никой не може да ви нарани толкова силно, колкото човекът, който обичате. Взимате думите му/й присърце. По време на разправия партньорът ви може да използва точно онези думи, които най-много ще ви наранят. Вие също. Най-важното нещо в случая е да се справяте с проблемите, веднага щом се появят. Не чакайте да стане твърде късно.

3. От време на време ще изгубвате връзката помежду си
Понякога ще имате чувството, че вие, вашата съдба и сърцето ви са свързани с човека, когото обичате. Друг път обаче тази връзка ще изчезва. Това е нормално. Най-вероятно просто сте изключително уморени.

4. През главата ви ще ви минават странни мисли
„Да се разведа ли?“, „Дали щях да бъда по-щастлив човек с някой друг?“. Подобни мисли могат да минат през главата и на най-щастливите двойки. Хората често разсъждават за подобни неща вечер или когато се чувстват самотни. Подобни въпроси са от толкова голямо значение, колкото и тези от типа „Какъв щеше да бъде животът ми, ако се бях родил/а във Франция?“.

5. Понякога ще се чувствате самотни
Може и да си мислите, че връзката (и дори бракът) са антипод на самотата. Това обаче не е съвсем вярно. Понякога ще се чувствате самотни. Ще ви се струва, че никой не ви разбира, че на никого не му пука за вас. Всеки преминава през подобни периоди в живота си, без значение дали е сключил брак или не.

dvama okean

6. Няма да бъдете привлечени един към друг вечно
Една връзка е изключително страстна единствено в началото. Страстта си отива и любовният живот става значително по-спокоен. Понякога това може да е проблем. Най-важното нещо е да не се отчайвате и да не си мислите, че вероятно не сте един за друг. Заедно може да поправите всичко.

7. Бракът и децата не са решение, а предизвикателство
Много хора имат погрешната представа, че бракът ще заздрави връзката им, или пък че децата ще запълнят дупките във взаимоотношенията им. И бракът, и родителството са изключително трудни тестове. Това е нормално. Както сте усвоили карането на колело, така и ще се научите да бъдете добър партньор и родител. Да, от време на време ще падате, но с течение на времето ще ставате все по-добри.

8. Не винаги ще сте на една и съща страна
Дори и да сте единодушни по всички важни решения в живота ви, рано или късно ще настане време, когато и двамата ще стоите на отсрещните страни, отстоявайки принципите си. Важно е да не се ядосвате на любимия си човек. Опитайте се да намерите изход от ситуацията заедно.

9. Понякога и двамата ще бъдете отегчени
Само в мечтите идеалната двойка върши всичко заедно и никога не се отегчава. В реалността прочитането на книга или среща с приятели може да изглежда много по-интересна от вечер, прекарана с партньора. Това не означава, че между двама ви се е образувала дистанция. Просто си дайте възможност да прекарате малко време по отделно и много скоро отново ще се забавлявате заедно.

10. Доверието е изключително крехко
Всички връзки се основават на доверие. Понякога то може да изглежда наистина солидно. Това обаче е измамно и опасно чувство, тъй като доверието между двама партньори може да бъде разбито особено бързо и лесно.

Източник: BrightSide

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.