Противоположностите НЕ се привличат

Противоположностите НЕ се привличат

"Бракът, основан на взаимни склонности и на разсъдък, е едно от най-големите блага в човешкия живот." Иван Тургенев


Не може да не сте чували твърдения като „противоположностите се привличат“, „противоположностите се допълват“… но така ли е наистина, когато става въпрос за партньори в живота? Резултатите от ново проучване установява, че когато става въпрос за любов, хората предпочитат партньори със сходни физически характеристики и политически възгледи.

За целите на проучването експерти на сайта за запознанства Match са анализирали данни за над един милион необвързани потребители. Оказало се, че вероятността за успешна връзка се увеличава, ако потенциалните партньори имат сходни физически черти и политически убеждения.

dvama-kafe

61% от запитаните, определящи се като закръглени, са били по-склонни да общуват с потенциални партньори със същото описание на телесната форма.

Цветът на очите също влияе върху избора на потенциален партньор. Хората с кафяви и сини очи предпочитат индивиди със същия цвят на очите като техния.

Проучването установява още, че политическите възгледи също оказват влияние. 45% от хората, определили се като „консерватори“, и 31% от „либералите“, са предпочели да общуват с потенциални партньори със същите убеждения.

Над 60 процента от почитателите на татуировките пък са намерили общ език с хора, чиито тела също са покрити с татуси. Същото важи и за хората, които се определят като сови или чучулиги.

Изключение в търсенето на сходства прави цветът на косата. Оказва се, че необвързаните блондини или блондинки предпочитат хора с по-тъмни коси или червенокоси.


източник: в. „Дейли експрес“, БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.