Навярно неведнъж ви се е случвало да изпитвате чувството, че имате нужда от промяна.
Но, лесно е да се каже, трудно е да се направи.
Ето 10 знака, че е настъпил моментът да се разделите с миналото и да продължите напред, да отворите нова страница, да откриете нови хоризонти:

10 знака, че имате нужда от промяна


1. Чувствате се изчерпани
Ако обичайното ви обкръжение в ежедневието или работата ви действат изтощаващо, «изпиват» позитивните ви нагласи и енергия, смятайте, че вече сте изправени пред първия признак, че е време да продължите напред.
Понякога, това е един от моментите, в които помъдряваме и порастваме. Това просто е реалността, която трябва да приемем и да продължим напред в живота.

2. Започвате да се съмнявате във важните неща
Чувствате ли, че вашите убеждения или пък морални ценности са под въпрос, значи е настъпил моментът да оставите настоящето зад гърба си и да следвате своя път.

3. Това, което ви е носило радост, ви дразни или изморява
Нещо, което преди ви е носило радост и удоволствие, вече не ви прави щастливи? Оставете го в миналото и търсете нов източник на положителна енергия.

4. Имитирате щастие
Ако само имитирате щастие и добро настроение, ако се преструвате на доволни и приятелски настроени, не се измъчвайте повече с тази самозаблуда и променете нещо в живота си.

5. Чувствате се като в капан
Тягостните окови на това усещане ви задушават, защото наистина имате нужда от повече свобода в живота. Помислете какво бихте могли да промените в ситуацията, в която се намирате.

6. Лесно изпадате в депресии, тъгувате
Това е сериозен сигнал, не пренебрегвайте състоянията, в които ви се струва, че щастието е невъзможно, лесно затъвате в депресивни състояния, тъгувате и плачете. Вземете бързо мерки и действайте, защото не можете повече да отлагате някои радикални промени в живота си.

7. Често ви е скучно
Може би скуката е взела връх над всички други чувства и емоции в живота ви? Явно е настъпил моментът да откриете или да започнете нещо ново.

8. Затъвате в рутина
Ако имате чувството, че не можете да се измъкнете от цикъла на някои неща в живота, които ви теглят към дъното или ви вредят, дошло е време да си направете честна равносметка защо се случва така и активно да поемете курс към сериозна промяна.

9. Чувствате се самотни, дори и когато сте сред хора
Когато си мислите, че сте подложени на пълна изолация или пък постоянно не ви разбират, причината не е само във вас. Всеки има нужда от сродни души и колкото и да е трудно, постарайте се да откриете хората, които ще ви позволяват да бъдете такива, каквито сте.

10. Пренебрегвате личните си отношения
Равнодушието и безразличието към отношенията с най-близкия ни човек също са сигурен признак за нуждата от кардинални промени в живота.
Ако си давате сметка, че го правите в името на нещо друго или някой друг, трябва и да разбирате, че така причинявате болка не само на близък човек, но и на себе си.

по материали от Little Thigs, на Бг: manager.bg