Нощ на Самоводската чаршия

Нощ на Самоводската чаршия
Какво: Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите
Къде: Велико Търново
Кога: 21 – 24 септември 2018 г.

Четири дни, от 21-ви до 24-ти септември ще продължи колоритният есенен празник на прочутата Улица на занаятите във Велико Търново. Традиционната Нощ на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите ще предложат на жителите на старата столица и гостите на града много емоции и богата арт програма.
Събитието е вдъхновено от Европейската инициатива “Нощ на музеите”. Началото му е поставено през 2011 година, а изминалите седем издания привлякоха хиляди посетители от цялата страна и чужбина.Празникът на Самоводската чаршия и този път ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. През четирите дни ще има изложение на занаятчии от страната,в което 50 самоуки творци ще покажат ръчно изработена керамика, бижута, аксесоари, играчки,кожени изделия, плъсти и други.

В базара на продукти и храни с еко произход ще се предлага ръчно точена юфка, различни видове мед, сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени.
В своите работилници майсторите от чаршията ще демонстрират съхранените от тях старинни технологии и ще дават уроци на желаещите. На фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново ще има изпълнения на улични артисти и музиканти,различни пърформанси, интерактивни игри и детски представления. На Улицата на занаятите ще звучи много красива и качествена музика.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.