Условия за райска почивка

или каква е идеалната ваканция


Колко често трябва да се почива така, че да заредим с енергия, да съберем сили и с ентусиазъм да се върнем отново към работа.

Изследване на американски психолози показва, че иделаната отпуска трябва да бъде кратка и трябва да се почива 4 пъти в годината.
Условия райского отпускаПри така планираната ваканция моментите доставящи удоволствие се запомянт по-добре. А продължителната ваканция престава да бъде така приятна, както ни се иска на нас.. А вот длительный отпуск надоедает и перестает быть таким приятным, как хотелось бы.

В изследването на учените от Университета Дюк в Северна Каролина се отбелязва, че на седмия ден от отпуската чуството за щастие намалява. Поради тази причина планираната ваканция трябва да бъде кратка и е по-полезна за нашето здраве.

Подобно изследване е проведено и във Великобритания. По време на което е било изяснено, че най-добрия и комфортен начин за прекарване на отпуската е във вила all inclusive - пише Sunshine.co.uk.  Плажът не трябва да се намира на повече от 100 метра, а оптималната температура е 28 градуса.

А кое е вашето местенце за почивка. Море, планина, спа, пътуване ...