Всички знаем, че в трудни времена за икономиката безработицата не е изолиран случай. Много хора за кратко или по-дълго могат да останат без работа. Товa се отразява върху увереността и самочувствието на засегнатите. Ако не се чувствате добре, най-вероятно не изглеждате и добре. Така, че един от многото недостатъци на безработица е, че тя  може да нанесе и щети на добрия външен вид.

Ето някои прости начини да си направите предварително мини преобразяване, което ще ви накара да се чувствате по-добре.

* Направете си график. Ставайте по едно и също време всяка сутрин, колкото по-рано толкова по-добре (намек, намек) и яжте закуска почти веднага. Както може би, когато сте работили. Прочетете вестник или електронната поща, каквото и да е ... и след това излезте! Някъде. Измислете си  дестинация вечерта, така че  се облечете и отидете  дали това е фитнес зала, кафене  или парка. Идеята да се  събудите сутрин с намерение да отидете някъде е мотивираща и ще ви се отрази добре.

*Раздвижете се! Да се събудите  и да се разхождате по пижама цял ден не е много мотивиращо. Ние всички можем да се съгласим  за това. Най-добрият начин да се чувствате наистина добре, е да се грижите за вашето здраве и красота. И аз вярвам твърдо, че начина да постигнете това е чрез физически упражнения. Няма значение какво правите, походи, разходка,бягане, вдигане на тежести, йога или друг спорт, който харесвате ... Просто се движете! Дори ако никога не сте били голям почитател/ка на физическите упражнения и сте го използвали като извинение, ами ... сега имате шанс! Има безплатни он-лайн  клипове, например с  йога ... и няма да ви струва нищо да отидете с кучето на разходка или да покарате колело. Излезте навън, влезте във форма, ще повишите  увереността си и ще откриете тази така желана нова работа!

*Обличайте се добре. Само един ден в седмицата, представете си, че  имате работа. Започнете от будилника,  костюма,  прическата / грима ... и  седнете пред компютъра си и започнете да изпращате резюмета. Облечен/а добре с чаша кафе в ръка.Гледайте на  търсенето на работа, като на  работа.  Обзалагам се, да постигнете доста този ден.

* Поглезете се  от време на време. Може би веднъж месечно или веднъж на две седмици в зависимост от финансовото ви положение ... и определено преди голямото интервю. Дали ще отидете на маникюр или ще го направите сами, посещение при фризьор или дори козметик,доставете си малко удоволствие. А защо не и няколко домашни маски за лице или коса! Или да се подготвите за предстоящото интервю, може да си позволите нова вратовръзка?  Малко глезене ще  извърви дълъг път да повдигнете самочувствието и увереността си  без да изпразните портфейла си. Ако гардероба ви не е наскоро подновен, може да направите малки промени, които да го освежат като нови копчета, например.Много е стряскаща мисълта да похарчите малко пари за себе си в тези трудни икономически времена, но погледнете на този разход като на  инвестиция в себе си, в кариерата си и в бъдещето си.

И най-важното,  златното правило ...

*Усмихвайте се. Усмивката -това сте вие и е напълно безплатна. И това е безценно.

Малко веоятно е да си намерите работа с изгърбени рамене, мрачен поглед и раздърпан вид. Да, безработицата и  безкрайното търсене на работа се отразява на  самочувствието ви, но само ако го позволите. Престанете да наказвате себе си, като се затворите в къщи. Мотивирайте се  и  излезте  навън. Инвестирайте в себе си ... във вашия външен вид, вашето здраве, вашето благосъстояние. И в бъдещето, като намерите нова работа!

Да не забравяме ... Усмивка.

"Хората рядко забелязват старите дрехи, ако имаш голяма усмивка." Лий Милдън.

източник:http://www.pickthebrain.com/blog/look-good-feel-good/