Това е една много стара история, която споделихме в групата:

Жените са като ябълките по дърветата. Най-хубавите са на върха на дървото. Повечето мъже не искат да ги достигнат, защото ги е страх, че ще паднат и ще се наранят.

Вместо това, те берат ябълките ниско на дървото които не са толкова хубави. Те дори понякога събират тези от земята, които са най-лесни.

А ябълките на върха на дървото си мислят, че нещо не е наред с тях, когато всъщност са страхотни. Те просто трябва да чакат подходящия мъж, този, който е достатъчно смел и уверен за да се изкачи достатъчно високо, чак до върха на дървото.

***

И нямаше да я публикуваме, ако не беше споделената мъжка точка от:

Димитър Василев Бих променил малко историята ако ми позволите:

Жените са като ябълките по дърветата. Най-хубавите са на най-близките клони на дървото. Повечето мъже мислят,че най далечните са най-хубави, защото не ги виждат добре отдалече и са най-огрени от слънцето,бързат да се изкатерят до върха на дървото и да откъснат най-хубавите плодове.

И така ние втренчени към най-далечните ябълки,които са толкова близо,че само да протегнем ръка и ще ги откъснем се катерим все по-нагоре и най-накрая се изкачваме на върха и виждаме,че тези ябълки са изкълвани от птици и вече са негодни

А ябълките на по ниските клони на дървото си мислят, че нещо не е наред с тях, когато всъщност са страхотни. Те просто трябва да чакат подходящия мъж, този, който е достатъчно наблюдателен да ги забележи

 

От много коментари само този:

Моника Димитрова

Зависи от вкуса на мъжа. Кой или коя ще ми каже,че е една от най-хубавите ябълки. Всички се мислим за хубави ябълки,а всъщност повечето (да не кажа почти всички) сме изгнили от вътре.За това за всеки пътник си има влак.Не можеш да кажеш на някой да те харесва или да не те харесва. Това просто се случва. В началото всичко е хормони - в последствие е до уважението на един към друг. Няма как да изградиш едно семейство без да обичаш и уважаваш човекът до теб и да правиш и приемаш компромиси.

А вие как мислете?