Considering the way the world is, one happy day is almost a miracle.

~ Paulo Coelho

 

Водещият психолог от университета в Манчестър доктор Дейвид Холмс  (David Holmes) твърди, че 30 януари понеделник ще стане

най-щастливия понеделник на 2012 година

Ученият твърди, че 30 януари е особен ден и се отличава от всички обикновени понеделници в годината. Много хора ще се почустват по-щастливи, ще се усмихват повече и ще има достатъчно поводи затова - мнозина ще могат да получат заплата след продължителните празници. Някои дори са успели вече да направя планове за почивка и дори да направят резервации.

Наистина, коледните и новогодишните празници са свързани и с много разходи, затова и първите приходи за новата година са радостно и очаквано събитие.

"Ние всички ще отидем на работа на 30 януари с нови сили. Нас ни изпълва с чувство на радост когато се появяват средства в банковите ни сметки и от планирането на семейната ваканция. Това е ден когато се чувстваме особенно щастливи"(В Англия - последният уикенд на януари по традиция е най-предпочитан за резервиране на семейна ваканция, показва изследване на компанията Al Fresco holidays)

Доктор Хоулмс предлага 30 януари да бъде провъзгласен за "Най-щастливия понеделник" и да се отбележи като такъв. Той предсказва още няколко щастливи дни в годината - два от тях са по време на майските празници, в деня на лятното Слънцестояние през юни, и също така през март, когато в много страни часовниците ще бъдат преместени по лятното време.

През януари е и най-унилия ден от годината - 16 януари за 2012 година.

Какъв ще бъде всеки ден от годината и как ще се чувстваме зависи от нас! и от хората около нас. Този пост посвещавам на приятелка, която днес има рожден ден и която каза "Днес е такъв хубав и слънчев ден, не само заради празника, че ме прави много щастлива" , а поелнаието ми бе "Запази усещането цяла година!"

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимката е споделена от Magdalena Maloir