Смъртта на американския актьор Пол Уокър потресе света. Трагична случайност на авто шоу в предградията на Лос Анжелис изглежда като шега от съдбата. Красив актьор в зенита на славата си, популярен от филма „Бързи и яростни“, много добър шофьор се разбива с кола Porsche, докато участва в благотворителна акция.

Такива инциденти не е имало в Америка от времето на гибелта на Хийт Леджър (Планината Броукбек (2005) и Британи Мърфи (Луди години, 8 миля, Младоженци) – млади, ярки, перспективни звезди на американското кино

„Ако някога скоростта ме убие, не плачете за мен, защото аз се усмихвам“ Paul Walker „Ако някога скоростта ме убие, не плачете за мен, защото аз се усмихвам“ Paul Walker

 

Пол Уокър  се е връщал от благотворително събитие, което е било с цел набиране на средстава за хората пострадали от тайфуна „Хайян“, който сполетя Филипините. Колата с която се връщал не е била шофирана от него, а от негов приятел. В един момент шофьорът губи контрол над автомобила и той се удря в осветителен стълб, а след което и в дърво. Вероятно Поршето GT с което са се били предвижвали е шофирано с несъобразена скорост. След удара колата моментално се възпламенява.
Очевидците на събието са се опитали да направят всичко възможно за да спасят катострофиралите, но за жалост това е било невъзможно. Огънят е бил твърде силен.
Като че ли съдбата е направила шега с Пол Уокър и той е загубил своят живот със спортнакола, а той стана известен актьор със своето участие във филма „Бързи и яростни”.
Близки до актьора и човека, управлявал злополучния автомобил, разказали, че и двамата били много опитни шофьори и им е трудно да повярват как се е стигнало до ужасния инцидент.
Живота на красивия синеок чаровник минава пред камерите. Още 2 годишна възраст майка му започва да го води на прослушвания за телевизионни реклами. Едни от запомнящите му роли са в лентите „Плезънтвил“ от 1998 година, „Опасно синьо” от 2005 година, „Осми герой” от 2006 година,.
Пол Уокър участва и във филма „Часове“, който ще излезе по-късно през този месец.

Пол Уокър придобива своята популярност  след участието си в първата част на продукцията „Бързи и яростни“, който излиза през 2001 година. Преди да приключи неговият земен път той е участвал и в снимките  на седмата част на филмата.