фестивал-изложение „Зелени дни 2014 г.


Кога: 10-14 май 2014 г.

Място: пред Паметника на Съветската армия, София

Какво: фестивал-изложение „Зелени дни“ – представят се различни идеи за здравословен начин на живот.

Програма на фестивала


zeeni dni

Еко идеята и здравословният начин на живот събират все повече последователи у нас. И все повече събития се организират. „Зелени дни“ се организра за първи път през 2010 г. През 2014 г. посетителите на изложението могат да видят различни демонстрации, туристически маршрути или да закупят биопродукти. Биохрани, дървени играчки, текстилни продукти с растително багрене, спортни стоки, зелени къщи за гости, различни специалитети са представени на изложението.

Сред демонстрациите има месене на царевичен хляб, ялова баница и хляб от лимец. От смилането на зърната до опичането на електрическа плоча.Чистят се зърната и се слагат в първите мелници, може да се търка или да се чука зърното и става на брашно  и след това започва да се меси с вода, без мая, без други добавки и става хляб.

hleb boga

Хляб от Бога”


сътворена от добрите познания за историята на археолога Георги Ганецовски и творческите умения на режисьора Георги Врабчев, изпълнена от театрална група „Темп”, Фотограф: Петър Петров


hleb boga 1


През тази година на "Зелени дни" се предлага и много практическа информация за хората, които искат да направят зелена къщи за гости или да се занимават с биоземеделие. Зелените дни се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм. На изложението се представят 38 участници.


фестивал зелени дни 2011 г.

Галерия снимки Зелени дни 2011 г.