Изложба на котки


Котки от уникални породи привличат внимание на Международна ФИФе изложба на котки, организирана от Националната федерация по фелинология в Националния музей "Земята и хората" в София на 28 и 29 март 2015 г. Изложбата по традиция се провеждат в края на март. Сред тях са бисинска, бенгалска, бурманска, шартрьоз, кимрик, девон рекс, донски свинкс, екзотична, мейн-куун, норвежка горска, оцикет, персийска, британска, турска ангора, руска синя, свещена бирманска, сиамска, сибирска, сингапура, сомалийска, сфинкс, тайска.

Любителите на котките могат да видят в нея котка от породата бурмезе (бурманска), която ще бъде показана за първи път в България. Присъствието й е първо участие на изложител от Латвия. Присъства и много рядка и забележителна с малките си размери котка сингапура.

Събитието за първи път е съпътствано с награждаване на най-хубавите снимки на фелинолози с техните котки, наречено "Котката в моя живот". Десетте най-добри бяха избрани от всички любители на котки на страницата на НФФе във Facebook.

Ще се събират и дарения за бездомни животни в помощ на Animal Rescue Sofia.

Снимка: Марсел Фенс