Бъдете себе си!

Бъдете себе си!

Човек, каквото сам си направи, друг не може да му го стори,”


 българска поговорка.


Това важи както за хубавите, така и за лошите неща. Само от нас зависи какви решения взимаме и последствията от тях. Има някои малки неща, които можем да променим още сега без да чакаме утре и без да отлагаме.

-       Накарайте тялото си да се движи! Просто направете упражнения за 10-20 мин у дома или си подарете дълга разходка сред природата в почивния ден

-       Вие сте това, което ядете. Откажете се от нездравословната храна

-       Яжте когато сте гладни.  Неконтролираното, спонтанно и хаотично емоционално хранене може да не изглежда проблем на пръв поглед, но като се превърне в навик, то скоро довежда до преяждане, до лоши навици и зависимост от храната.


-       Откажете се от глупавите навици, които знаете, че са глупави Не говорете по мобилния докато шофирате. Не пушете! и т.н. Научно доказано е, че ако 21 дни подред правиш нещо, то това се превръща в навик. Само 21 дни се придържаш да спазваш нещо и след това е по-лесно

-       Откажете се от връзки с хора, които ви дърпат надолу Научете се да казвате „Не” на хората и да казвате „Да” на правилните възможности. По приятелите ще ви познаят. Прекарвайте време с готини хора, интелигентни, активни, които споделят вашето мислене.

-       Не на социалната изолация! Не се притеснявайте. Срещайте се с нови хора. Задавайте въпроси, хората обичат да разказват за себе си.

-       Престанете да се притеснявате от това какво мислят останалите за вас. Освен ако не се опитвате да направите впечатляващо първо представяне (интервю за работа, първа среща и т.н.) не позволявайте мнението на останалите да ви определя. Какво казват и мислят за вас другите, не е от значение. Това, което е от значение, е как се чувствате.

-       Откажете се от желанието да контролирате всичко – Животът е непредвидим феномен. Независимо от това колко добри или лоши изглеждат нещата в момента никога не можем да бъдем сигурни на 100% какво ще се случи след това. Така че дайте най-доброто от себе си за това, което е пред вас.

-       Излезте от вашата зона на комфорт. Откажете се да правите еднакви неща отново и отново. Опитайте да не повтаряте грешките си. Когато трябва рискувайте. За да се развивате, трябва да разширите хоризонтите си, това ще увеличи и възможностите. Ако правите това което правите, ще продължите да получавате това, което получавате.

-       Не следвайте пътя на най-малкото съпротивление. Животът не е лесен, особено ако имате намерение да постигнете нещо смислено и значимо. Не се опитвайте да вървите по лесния път

-       Не правете много неща едновременно Правете по едно нещо и го направете правилно. Научете се да планирате времето и ресурсите си, включително парите.

-       Защо мислите, че другите са по-щастливи от вас? Не се сравнявайте с другите. Работете, четете, развивайте се, споделяйте… тогава и вие самите ще бъдете щастливи

dete zhylto

-       Не запълвайте всеки момент със задачи – Няма страшно да сте сами. Понякога е добре да не вършите нищо. Най-интересното, че в такива моменти на нищоправене може да дойдат да ви дойдат нови идеи. Мислете. Отпуснете се. Дишайте. Бъдете.

-       Не вземайте емоционалните решения. Всички сме чували съвета преди да кажем нещо да преброим до десет. Правете го! Не позволявайте на емоциите си да взимат връх над интелигентността ви. Забавете темпото и премислете нещата преди да вземете решение, което може да промени живота ви.

-       Опитайте да не правите грешни неща с мисълта, че може да ви се размине. Замислете се когато пресичате на червен светофар – такива ситуации има всеки ден, в прекия и в преносния смисъл.  Това, че може да ви се размине не означава, че трябва да направите нещо. Мислете за крайната си цел. Правете това, което сърцето ви казва, че е правилно. Малко здрав смисъл, малко търпимост, малко чувство за хумор и може много уютно да се устроиш на тази планета е казал Съмърсет Моъм

-       Фокусирайте се върху това, което искате да се случи. Позитивното мислене е в основата успешните начинания. Ако всяка сутрин се будите с мисълта, че нещо хубаво ще ви се случи днес, ще откриете, че сте прави.

-       Не се взимайте толкова на сериозно – Достатъчно други го правят тъй или иначе. Хората не харесват тези с голямо его. Така че наслаждавайте се и се позабавлявайте докато можете.

-       Работата трябва да ви доставя удовлетворение.  Животът е твърде кратък. Професионалната реализация се основава на упорита работа, която обичате. Ако усетите, че работите здраво, правете го и успехът ще дойде

-       Ценете това което имате. Много хора нямат вашето щастие.

-       Не се съмнявайте в другите. Твърдо решените хора правят забележителни неща. Като изкачването на връх в планината е. Усилието си заслужава заради победата над вас самите и красотата, която ще видите от върха. Ако по пътя срещнете някой, който ви каже колко много остава до горе, как ще се почувствате? Човек, който казва, че не може да бъде направено не трябва да прекъсва човек, който го прави.

-       Вещите няма да ви направят по-щастливи.  Вярно е, че посрещат по дрехите, но изпращат по ума. Личността впечатлява сърцето. Бъдете себе си. Ако искате да се почувствате богати, преброете нещата, които имате, които не могат да се купят с пари

-       Всеки човек тежи на своето място. Не се опитвайте да се впишете навсякъде. Бъдете себе си! Бъдете различни!

-       Рискувайте! Няма такова нещо „без риск“, само вероятностите може да са различни. Всяко нещо, което правите или не правите, носи своя риск и последствия.

-       Не забравяйте за вашите желания и потребности. Помагайте сам на себе си. Ако има момент, в който да последвате мечтата си и да направите нещо, което има значение за вас този момент е сега. Грешките се правят хора, провалите ни помагат да израстем, надеждата ни кара да продължаваме наред, а любовта е причината да сме живи.

 

Продължавайте да се учите, обичате и живеете.


Никога не се отказвайте от себе си.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.