Идеи как да запазим огъня в отношенията с любимия човек


С всичко, което се случва в живота на една двойка, много лесно е да забравим малките жестове, които поддържат пулса на връзката, пише  списание "Health"

Това, което повечето двойки не осъзнават е фактът, че не се изисква кой знае какво, за да направите така, че партньорът ви да се чувства ценен всеки ден. Това са малки стъпки, които могат да бъдат осъществени за минути и да ви помогнат да изградите по-силна и трайна връзка с партньора си.

family dyrvo

 

  1. Изключете смартфоните си и компютрите Не може през цялото време да сте онлайн. Трябва да има време когато изключвате от дигиталния свят и да бъдете с човека до вас. Според учените "Когато са ядосани, хората може да прибягнат до писане на съобщения, за да не кажат нещо, за което после ще съжаляват. Това е начин за отчуждаване между хората". Разбира се съвсем различно е когато да изпратите закачливо или изпълнено с любов съобщение на половинката си, когато нещо ви тормози много по-добре е директно да го споделите".

  2. Лягайте си по едно и също време Чувствате се сякаш нямате нито един свободен момент, който да прекарате заедно? Отпускането в леглото по едно и също време с партньора ви, ще помогне. Дори и ако сте нощна птица, винаги можете да си легнете в леглото и да останете там, докато половинката ви заспи.

  3. Направете чаша кафе или чай на половинката си Големите жестове не са единственият начин да изразите любовта си. Нещо толкова просто, като сваряването на кафе за любимия човек, спомага за подобряване на взаимоотношенията. Хората често чувстват, че партньорът им ги приема за даденост. Ако редовно получават малък жест от любимия човек, ще се чувстват по-значими, а вашите усилия ще бъдат високо оценени.

  4. Извадете смешен момент от миналото Понякога най-хубавите спомени са тези, на които се смеете. Спомнете си забавна случка, на която двамата сте се смели преди време и я припомнете на половинката си. Най-вероятно това ще ви накара да се засмеете отново, а какво по-хубаво от това да се смеете заедно с човека, когото обичате?

  5. Танцувайте преди вечеря Двойките, които често опитват нови неща заедно, имат по-качествени взаимоотношения. Не е нужно да направите нещо грандиозно, като скачане с парашут или пътуване до екзотично кътче по света. Важното е да направите нещо, което е новост и за двамата. То може да продължи и по-малко от 7 минути, но със сигурност ще има ефект. Вечерята е удобен момент да опитате нещо ново. Пуснете приятна музика, докато готвите и започнете да танцувате заедно. Или пък изпробвайте нова екзотична рецепта, отново заедно.

  6. Правете секс на различно място Ако често сте твърде заети, за да бъдете задоволени сексуално и двамата, имайте предвид, че това е от ключово значение за здравата връзка. Ако се чувствате безразлични в спалнята, може би е време за промяна. Една идея: правете секс в стая или място от дома ви, където никога преди това не сте го правили.

  7. Прегърнете половинката си Нещо трогателно като прегръдката или държането за ръце е също толкова важно, колкото и сексът, за поддържането на искрата във връзката. Докосването е може би най-окончателният похват, с който да покажете на хората около вас, че сте обвързани. Освен това е средство за успокоение. Всеки път, когато нежно докосвате партньора си, вие му отправяте положително послание.

  8. Казвайте благодаря Помислете за последния път, когато партньорът ви е направил нещо, с което да ви помогне или да ви накара да се почувствате специални и да сте казали "Благодаря" за това. Твърде често двойките забравят да изразят проста благодарност към половинката си, независимо дали другият е помогнал с домакинската работа или изненадва с подарък. А някога благодарили ли сте на партньора си за това, че просто го има във вашия живот? Това е изключително важно. Направете го.


Това е споделено и проверено при нас. Правете нещата заедно от пазаруването до спортуването. Знаете ли колко е важна подкрепата когато трябва да станеш рано и да направиш усилието да излезеш навън за да тичаш в парка. И съвсем различно е когато човекът до теб го прави заедно с теб. Така е и с всички неща.