Как да се сдобрите след скарване

Как да се сдобрите след скарване
Възможно ли е в една двойка да няма разправии? Едва ли. Когато двама души се съберат на едно място, рано или късно идват несъгласията. Разправиите са неизбежни така, както са неизбежни дъждовете през май, пухчетата от тополите, мухите. Неприятни са, но не ни пречат да се радваме на сезона. Важното е, че след дъжда изгрява слънце и всичко изглежда още по-красиво и свежо. Подобно нещо се случва и с хората, които знаят как да се помирят след трудните моменти.

10 съвета за успешно сдобряване след скарване


1. Бройте до 10
Наистина работи. Когато чуете нещо, което не ви харесва или не сте съгласни, не забравяйте да поемете дълбоко дъх и да преброите до 10. Не искате да нараните партньора си заради моментния си гняв, нали?

2. Създайте си специален „стоп“ сигнал
Когато несъгласието с партньора ви доближи точката на кипене, е много важно да укротите бурята, като използвате таен сигнал, за който сте се разбрали по-рано. Това може да бъде жест или например, някаква странна или смешна дума. Така сигнализирате на партньора си, че сте близо до прага си на търпение и не искате да го прекрачвате.

3. Не се опитвайте да спечелите
Не е това целта ви, нали? Не е нужно винаги да сме прави. В спора с близкия човек няма такова нещо като правилно или грешно. Дори сте силно убедени в нещо по време на спора, често то не е толкова важно след известно време. Опитайте, и ще видите разликата.

4. За някои неща просто не си струва да се водят битки
Съвсем нормално е да имате различни мнения, особено когато трябва да свикнете с начина на живот на другия. Но има неща, за които не си струва да се караме, и в дългосрочен план те причинят само стрес и обида. Изберете мъдро за кое си струва, и за кое – не, да спорите.

5. Прегърнете партньора си
Когато има неразбиране или несъгласие, последното нещо, което искате да направите, е да имате физически контакт с човека срещу вас. Този контакт обаче ви напомня, че обичате този човек и искате да бъдете заедно. Не се страхувайте да поискате прегръдка и да бъдете достатъчно щедри, за да я дадете. Така може да попречите на спора да ескалира.

6. Направете едно „невъзможно“ нещо
Нека го признаем – склонни сме да тълкуваме всичко, което нашите партньори правят или казват в съпоставка с тяхното минало, и много често – в отрицателен смисъл. Ако не измие съдовете, това е, защото никога не е помагал в кухнята. Ако удари колата, това е защото винаги шофира невнимателно, и т.н. Направете това „невъзможно“ нещо: опитайте се да разберете защо се чувства по този начин и се опитайте да обърнете нещата. Това ще промени изцяло нещата.

7. Не е страшно да си легнете сърдити
Въпреки това, което си мислим, психолози твърдят, че не е нужно нещата да се разрешават на самия ден, в който сте имали голям скандал. Отделете си време, починете си и се опитайте да станете рано на следващия ден. Не се притеснявайте: нищо няма да се случи с връзката ви през нощта.

8. Внесете малко хумор
Пошегувайте се за нещо. Това е чудесен начин да разчупите напрежението. Но не се опитвайте да сте иронични или жестоки към партньора си – един невинен жест или смешна дума винаги помага.

9. Бъдете наясно с позицията си
Винаги са нужни двама души и две позиции, за да има спор. Докато вдишвате дълбоко в продължение на 10 секунди, помислете какво ви кара да се чувствате ядосани, наранени или обидени. Не се страхувайте да поемете отговорност.

10. Осигурете доза удоволствие
Околната среда около вас и вашият партньор има свое собствено влияние върху вашите взаимоотношения. Негативната атмосфера може лесно да превърне несъгласието в голям скандал. Ако сте гладни или сте на шумно място, където не се чувате добре, напрежението ще се увеличи. Помислете как да си осигурите доза удоволствие, което може да работи и за двамата, например чаша топъл чай или разходка навън. Така и двамата ще усетите, че не е подходящият момент да се карате: е време да вечеряте и да се отпуснете.

Източник: Bright Side 10 Pieces of Advice on How to Make Up After a Fight

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.