Добрият сън зависи и от партньора

Добрият сън зависи и от партньора

Как партньорът помага за добрия сън

Хората спят по-добре до любящ партньор, който удовлетворява всичките им нужди, съобщи в. „Индипендънт“, позовавайки се на изследване на Средноизточния технически университет в Турция.

Учените изследвали близо 700 души на възраст между 35 и 86 г., които са женени и живеят заедно. Заключението от проучването е, че съществува пряка връзка между това колко отзивчив е партньорът и колко е добър сънят на половинката му. При участниците в изследването, които се чувствали обгрижвани от партньора си, вероятността от неспокоен сън и депресия била доста по-ниска.

Присъствието на отзивчив партньор, който би ни защитил и успокоил, ако се случи нещо лошо, е най-ефективното лекарство срещу безпокойството, напрежението и нервната възбуда“, коментира д-р Емре Селджук, съавтор на изследването.

След като събрахме всички заключения от изследвания, проведени през последните няколко години, установихме, че човек има най-голям шанс за дълъг, щастлив и здравословен живот, ако има любящ партньор до себе си“, допълни Селджук.

sleep pix 1


0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.