40-годишните жени харесват повече секса от момичетата

40-годишните жени харесват повече секса от момичетата

40-годишните жени харесват повече секса от момичетата на 20 г.


Жените на около 40-50 г. повече харесват секса от 20-годишните дами, тъй като стават по-уверени в себе си с възрастта, установи американско проучване.

Изследването е направено от сексолози от Университетския медицински център в Кливланд. . Според него по-зрелите жени разполагали с по-голяма увереност и по-добри умения за встъпване в удовлетворяваща ги сексуална връзка. Благодарение на по-доброто общуване, те могат да коментират с лекота нещата, които не ги удовлетворяват под завивките.

Проучването обхванало 500 жени на възраст между 40 и 75 години, които имали сексуален партньор. Всяка от тях била запитана: „Какво се случва, когато сексуалната функция затихва с възрастта?“. Малък брой от анкетираните дами заявили, че физиката пречи на сексуалния им живот, който се оказал по-удовлетворяващ, отколкото на младини.

Двете основни неща, които тревожели участничките, били намаленото либидо и вагиналната сухота. Жените на възраст между 40 и 69 години заявили, че биха се чувствали по-удовлетворени, ако са в по-добра физическа кондиция.

Източник: в. „Дейли мейл“, БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.