С възрастта сексът става по-добър

С възрастта сексът става по-добър

Защо с възрастта сексът става по-добър?


Трима видни американски психолози обясниха защо с възрастта сексът става по-добър – защото се залага повече на качеството, отколкото на количеството.

Мири Форбс и Робърт Крюгер от университета в Минесота, както и колегата им Никълъс Ийтън от университета Стоуни Брук са експерти по проблемите на сексуалността при възрастните двойки. Те не споделят мнението, че с годините качеството на сексуалния живот на партньорите спада.

Напротив, специалистите застъпват обратното мнение – добрият секс не е нещо достъпно само за младите хора – той е напълно възможен и при партньорите над 60 години. Сексът в третата възраст е много слабо проучен и често се сблъскваме с неправилни клишета за него.

По думите на психолозите мнозинството от хората над 60 години в САЩ остават сексуално активни и имат полови сношения 3-4 пъти месечно. А това се оказва доста по-често от активността на някои от по-младите възрастови групи. Възрастните определят в анкети секса като важна част от своя живот.

Тримата американски специалисти изследвали данните на 6000 души на възраст между 20 и 93 години в продължение на 18 години. От получените резултати на проучването ставало видно, че с напредването на възрастта хората отдавали много по-голямо значение на качеството на сексуалните контакти, а не на количеството. Именно то спомагало да се преодолее загубата на физическа сила и на сексуална мощ.

Поради тази причина много от анкетираните 60 годишни двойки засвидетелствали по-голямо удовлетворение от сексуалния си живот, в сравнение с 40-годишните. С годините партньорите по-добре отчитали своите сексуални предпочитания и се фокусирали върху тях.

Източник „Дейли мейл“, БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.