Ключът към семейното щастие

Ключът към семейното щастие

Да, сексът е ключът към щастието


Каква е рецептата за щастлив брак? Оказва се, че ключов елемент е сексът. Това показват резултатите от ново проучване. Изследователите установили, че половият акт действително се отразява силно върху емоционалната привързаност между двойките и обещава удовлетворяващи и дългосрочни отношения.

Водещ автор на проучването е д-р Андреа Мелцер от университета на Флорида, а откритията на екипа ѝ са публикувани в научното списание Psychological Science.

Макар до момента да се смяташе, че интимните ласки подпомагат връзката само в краткосрочен план, според американските специалисти сексът може да допринесе за дългогодишен щастлив брак.

Данните на Международното дружество по сексуална медицина обаче показват, че по-малко от 24% от семейните двойки правят секс 4 или повече дни в седмицата. При някои ласките под завивките биха могли да се класифицират дори като „мираж“.

Мелцер и колегите ѝ твърдят, че половият акт ни зарежда с дълъг период от сексуално удовлетворение, което повишава и удовлетвореността от връзката. Теорията им се крепи на експериментално проучване сред 214 семейни двойки в различен етап от брака.

Доброволците трябвало да попълват специални въпросници и да докладват подробно за своя интимен живот. Така учените стигнали до извода, че любовните занимания ни зареждат с ентусиазъм и обожание към другия за два дни напред.

Тази констатация остава валидна и след отчитането на редица възможни странични фактори, включително възраст, пол, личностни черти, продължителността на връзката и други.

Както се подразбира, двойките, които редовно правят секс, изразяват далеч по-голямо задоволство от партньора си и изглежда имат по-стабилна връзка.

Д-р Андреа Мелцер вярва, че резултатите от изследването подкрепят предишни изследвания, според които сексът играе неотменна роля в дълбочината на емоционалните отношения.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.