Колко време изчакват двойките

Колко време изчакват двойките

Колко време изчакват двойките, преди да правят секс?


Близо 50 % от хетересексуалните двойки изчакват от една седмица до месец, преди да се отдадат на сексуални наслади с партньорите си, съобщи сайтът Фокс Нюз, позовавайки се на проучване сред 1000 американци и европейци в сайта за лекарски консултации "Dr.Ed.com".

Около 21 % от двойките чакали близо 2 месеца, а 10 % - до половин година. Едва 18 % от мъжете и жените в изследването признаха, че са правили секс с половинката си преди края на първата седмица от запознанството им.

Терапевтът по връзки между партньорите д-р Пол Хоукмайър твърди, че първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка.

Според проучване на университета на Вирджиния един от три брака е започнал с "бърза консумация" на любовния акт. Така може да се почувствате свързани с човека до вас. Тя е и отличен тест дали си подхождате в разбиранията си за романтика.

Но тази практика може да бъде и вредна, добавят специалистите, тъй като по различни причини (стрес, притеснение, пренавиване) човек може да направи лошо впечатление и да му отнеме време да се съвземе впоследствие. Затова някои хора предпочитат да изчакат. Опознаването на другия човек подсилва преживяването по-късно.

Секс терапевтът Иън Кърнър каза, че отложеният секс създава очакване, което стимулира центъра за възнаграждение в мозъка. Това помага на двойките да оценят истински връзката помежду си.

10 съвета за по-добър сексуален живот


sex pix 4Кога жените губят интерес към редовния секс


Смята се, че семейните двойки по-рядко се отдават на интимни страсти в сравнение с партньорите, които не са подписали.
Истина ли е това? Вярно ли е, че жените губят интерес към редовния секс скоро след като сменят фамилията си? Отговорът е "да", според американски специалисти, цитирани от в. "Дейли експрес".
За нещастие статистиката подкрепя масово разпространеното схващане за по-оскъдния сексуален живот на семейните двойки. Доклад на американския Национален център за здравна статистика показва, че само четири години след като сключат брак, едва 48 процента от дамите все още искат редовно да бъдат "ощастливявани" от съпрузите си.
Данните подкрепят и резултатите от проучване от 2016, според което жените губят интерес към редовния секс още в началото на семейния живот.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.