10 съвета за по-добър сексуален живот


Повечето хора жадуват за пълноценен сексуален живот, но в същото време не си подреждат добре приоритетите и не говорят за това на своите партньори. Ето няколко съвета на психотерапевтката Джойс Мартър по въпроса.

  1. Помислете на трезв и спокоен ум какво търсите в сексуалния си живот.

  2. Изгонете всякакви негативни мисли и убеждения, които предизвикват страх, чувство на вина или пък срам. Заменете ги с мисли от типа "Аз съм сексуална натура и заслужавам сексуално удоволствие ".

  3. Запишете проблемите, които смятате, че пречат на сексуалния ви живот.

  4. Съставете си план за разрешаването на тези проблеми (например да поговорите с лекаря си за страничните ефекти на предписаните ви лекарства, тръгнете на фитнес).

  5. Понеже много хора са изключително съсредоточени върху мислите си, постарайте се да се съсредоточите повече върху тялото си с помощта на физически упражнения, разтягане, мускулно отпускане. С течение на времето това ще повлияе добре върху вашата сексуалност.

  6. Отърсете се от физическите си несъвършенства и се концентрирайте върху чувствеността си. Избягвайте медиите, които пишат да недостатъците на човешкото тяло.

  7. Наберете кураж и поговорете с партньора си за своите сексуални чувства, потребности и желания. Бъдете откровени и честни. Помолете партньора си и той да бъде открит в такова общуване. Попитайте го какви желания има.

  8. Използвайте повече "аз" вместо "ти", за да не звучат вашите желания като претенции или обвинения (например "аз искам повече орален секс", а не "ти никога не правиш това"). Сексуалното общуване трябва да се опира на правилото "три в едно" - на едно отрицателно заключение да има три положителни (например, харесва ми, когато правиш това, това и това, но не съм във възторг от еди какво си).

  9. Не се самозалъгвайте и не чакайте със седмици, месеци и години възможността да съобщите на партньора си, че не сте задоволени сексуално. Работете съзнателно върху подобряване на сексуалните ви отношения.

  10. Контактувайте с партньора си чрез музика, изкуство, танц, поезия, природа, храна и други общи чувствени преживявания, които дават тон на отношенията ви и интимна близост. Бъдете готови за нов опит и говорете за това открито, без осъждане.


Това е изследване направено с анкета на 2379  човека, направено е от британски учени. Посочва

10 грешки, които двойките допускат при секс


Най-често допусканата грешка е да "пропуснеш целта", според 51%. На второ място с 42% се нарежда клишето да изречеш име, различно от това на партньора, 39% са падали от леглото по време на секс, а 29 на сто от тях са получили секс травма. Нараняванията варират от схващане на мускули до протриване от килима. 25% са чупили легло по време на секс.

11% от анкетираните не са успявали да съблекат дрехите си, а 9 на сто са губили неща на "неподходящи места". Следващата най-голяма грешка са неумелите мръсни приказки или нещо, казано не на място. 33% признават, че са изпадали в подобна неловка ситуация. 21% са заспивали по време на секс или когато са се самозадоволявали.

Източник: бгнес