След раздяла - ново начало

След раздяла - ново начало
Веднъж загубили, разведените понасят по-лесно несигурността
Когато става въпрос за търсене на любовта, на повечето хора може да им се струва, че историята на миналите връзки не е от голямо значение за бъдещите. Така ли е?
В действителност една раздяла или развод дават редица позитивни възможности за ново начало след почерпения опит от предишни грешки, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на международни експерти.

Започването на нова връзка след развод на мнозина може да се струва сериозно предизвикателство. Хората в подобна ситуация обаче трябва да знаят, че не са сами.
Според статистиката във Великобритания 42% от браковете завършват с развод. Това означава, че наоколо има доста необвързани индивиди, които таят надежда да открия любовта отново.

Проучване на Меридж Фаундейшън е установило, че успеваемостта на повторните бракове е значително по-висока - 59% от хората съумяват да ги запазят, като с напредването на възрастта и благодарение на придобития предишен опит способността им да се обвързват се подобрява.

Независимо дали повторен брак е примамлива перспектива или не, разведените търсачи на любов могат да почерпят редица позитиви от предишния си опит и да гледат оптимистично на потенциалното ново начало. Именно те са хората с достатъчно познания за това как функционира връзката, което би трябвало да ги направи по-уверени.

Обвързването не е плашещо
Разведените и разделените търсачи на любов имат богат опит в дългосрочните връзки, така че когато се запознаят с потенциален нов партньор, те вече разполагат с необходимите кураж и издръжливост "нещата този път да се получат".

Семейният терапевт от Лос Анджелис Вирджиния Гилбърт обяснява, че веднъж загубили, разведените понасят по-лесно несигурността. Те по-бързо идентифицират новите си цели и започват да ги преследват, вместо да губят време в "игра на изчакване".

По-малко време и повече фокус
Когато човек е на 20 години и тепърва му предстоят изяви на любовното поприще, му се струва, че разполага с цялото време на света. Приоритетите на преминалите през развод обаче се променят. Те не разполагат с време за губене и по-бързо и ефикасно подхождат към изграждането на нова връзка, влагайки придобитото умение за по-резултатно общуване.

Свръхспециални романтични вечери
Независимо от възрастта, социалното положение или опита, първата среща често е сериозно предизвикателство. За хората обаче, чиято предишната връзка е приключила заради изчерпани романтика и привличане, новите запознанства могат да бъдат забавни, вълнуващи и стимулиращи самоувереността. Те влагат повече старание в избора на заведение и облекло, и се стараят повече "разговорът да потръгне".
Нещата, които могат да провалят една връзка, вече са известни. Разводът дава много познания за човешката природа. По определени начини подобно преживяване прави хората по-големи реалисти, по-състрадателни и по-наясно със собствените и чуждите недостатъци.

След приключването на предишна връзка мнозина "осъмват" с представата, че има определени характеристики и поведение, с които не могат да свикнат. Знаейки това, те са в състояние да ги изяснят преди началото на нова връзка.

Себепознание
Разводът и раздялата са болезнени, но същевременно дават възможност на хората да научат повече за самите себе си, както и да осъзнаят какво и кой може да ги направи щастливи.
При срещите с нови хора след развод, индивидите имат възможността да бъдат автентични. Те по-рядко се ориентират към неподходящи партньори и по-често биват привлечени от такива, с които "нещата този път могат да се получат".

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.