Кои са най-щастливите години в брака

Кои са най-щастливите години в брака
Не всички двойки осъзнават, че за един брак се изискват усилия и от двете страни. Както сочат данните за Европа от 2,1 милиона брака 950 000 завършват с развод. Изследване проведено от адвокатската фирма Слейтър и Гордън идентифицира коя е най-щастливата и коя е най-трудната година в един брак.

Кои са най-щастливите и най-нещастните години в брака


3 години
Има мнение, че любовта живее само 3 години. След това връзката или се разпада, или влиза в капана на рутината. В действителност след 3 години съвместен живот хората стават по-склонни да възприемат слабостите на партньора си и се чувстват по-комфортно един с друг.
Също така най-често третата година на брака е тази, в която партньорите решават да имат дете. С това връзката им става още по-силна. И тъкмо третата година от брака се смята за най-щастливата.

5 години
Първите реални проблеми обикновено започват през петата година от семейния живот. В този период децата са още малки и изискват много грижи. Трудно е да съчетава гледането на дете с работата, домакинството и всички останали всекидневни проблеми. Най-често след петата година двойките започват да мислят за развод и да търсят адвокати. Смята се, че петата година е най-трудната.

7 години
Ако една двойка остане заедно след 5 години брак, трябва да преодолее следващата бариера – седмата година от семейния живот, която специалистите наричат „стената“. Често рутината започва да преобладава. Финансовите проблеми, проблемите с грижите за децата или пререканията за домакинските отговорности могат да помрачат семейното щастие. Затова, ако партньорите успеят да преминат през този период ръка за ръка, обикновено ги очаква силен и щастлив брак.

Източник: The Happiest and the Hardest Years of Marriage Are Finally Identified

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.