Най-важните фактори за щастлив семеен живот


Кои са най-важните фактори, които определят щастливия семеен живот?

Оказва се, че това са съвсем обикновени неща като споделянето на трапезата вкъщи вечер и на домашните задължения, гледането на телевизия в семеен кръг и други подобни общи дейности.

Това твърди ново британско проучване, цитирано от вестник "Дейли Мирър". То изброява 30 неща, които правят семейството щастливо.

Учудващо за мнозина, парите не намират място в списъка. Но много по-важно се оказва членовете на семейството да нямат тайни един от друг.

Като най-важен фактор анкетираните посочват прекарването на повече време заедно. На второ място, за да се радват на щастливо семейство, британците отбелязват притежаването на домашна градинка. Петицата се допълва от съвместното поддържане на дома, гледането на телевизия заедно и липсата на тайни един от друг.

Сред другите важни неща, които правят британските семейства щастливи, са традиционният съботен обяд, общите интереси и хобита. В никакъв случай не трябва да има караници пред децата, а наличието на добър пъб в близост до дома се счита за важен фактор за семейното сплотяване.

Проучването показва още, че семейството е по-щастливо, ако притежава куче или котка, ако ходи на ресторант поне веднъж месечно или има стая за гости. Британците изтъкват като повод за семейна радост притежаването на повече от един автомобил, гараж и домашна помощница.

Тайната на щастливото семейство
12 безценни съвета за щастлив брак


Проучването е поръчано от веригата пъбове Fayre&Square и е обхванало 2000 пълнолетни британци.