Добрина и щедрост

Добрина  и щедрост

Щастливите връзки се определят от две основни черти на характера


Подобно на всички хубави неща в живота, силните и дълготрайни връзки изискват постоянно усърдие и от двете страни. Всъщност обаче те не са чак толкова трудни, колкото изглеждат на пръв поглед.

Учени откриха, че съществуват две основни черти на характера, които определят щастливите връзки. Неща, които всеки човек трябва да може да проявява – добрина  и щедрост.

След десетилетия на дълги и щателни проучвания, направени сред хиляди двойки, психолозите Джон и Джули Готман откриват, че добрината „споява двойките“. Наред с емоционалната стабилност, тази черта на характера е особено важен фактор за успешния брак.

Най-трудният момент за проява на добрина, естествено, е по време на спор с партньора. Именно тук обаче е най-важно да бъдем добри и мили. Ако дадете свобода на гнева и агресията, ще нанесете непоправими щети върху своята връзка.

„Проявата на добрина не изключва изразяването на гнева… Имате възможност да хвърляте копия по партньора си или просто да му обясните защо сте наранени и гневни. И това е по-добрият и мил път“, коментира Джули Готман.

Добрите и щедри  хора имат по-голям шанс да са щастливи в любовта


 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.