Любовта е трудна за разбиране дори тогава, когато става дума за нашите собствени чувства. И все пак, ако последваме логиката в теи факти ще намерим отговор на въпроса - Защо умните хора се влюбват по-трудно?

Те анализират чувствата – и своите, и чуждите Умните хора умеят да събират информация и да си вадят заключения. Това е както предимство, така и недостатък, тъй като са склонни да избягат от една връзка при първия признак на проблем. Недоразумение? Кавги? Съжалявам, не сме създадени един за друг. Чао!

Нужно им е достатъчно време, за да се открият пред даден човек Мозъкът не престава да работи и да разкрива множество детайли и причини защо нещо може да се обърка. В резултат на това интелигентните хора се откриват много по-трудно пред другите. Те знаят и разбират, че която и да е връзка представлява риск. Именно поради тази причина често изглеждат студени и дистанцирани, въпреки че не е задължително да са такива наистина.

Те съотнасят ситуацията с минали преживявания Това е още един капан, в който умните хора често попадат. Не е задължително нещата, които са съсипали предишните им връзки, да направят същото и сега. Трудно е обаче да осъзнаят това. Те помнят добре колко болезнена е била последната раздяла и подсъзнателно проектират това преживяване върху човека, с когото са в момента.

Да си сам е техен съзнателен избор Това е факт. Умните хора виждат ясно, че е по-добре и по-удобно да си сам, отколкото да си с някого, който не е „правилният човек“. Това е съзнателно и добре обмислено решение. В повечето случаи тези хора не са сами вследствие на обстоятелствата, а защото така искат. И се чувстват страхотно.

Източник: BrightSide