Харизматичните хора

Харизматичните хора

9 тайни на най-очарователните хора


Джеф Хейдън, един от най-влиятелните хора в LinkedIn и автор на около 30 книги за бизнес и комуникация, обяснява как някои хора могат лесно да спечелят доверието на всички и да си създадат положителен имидж.

Каква е тайната на неотразимите хора?


Те не се страхуват да губят Очарователните хора не се опитват да печелят винаги и на всяка цена. Напротив, те дават повече, без да очакват нещо в замяна. За тях не е трудно да признаят грешките, провалите и да говорят за слабостите си. А това е нещо, което не всеки може да направи.
Те могат открито да кажат „Завиждам ти“ или „Не мога да направя това, научи ме“ – защото знаят, че хората ценят честността и истинските емоции.

Показват, че искрено се радват да ви видят Поддържането на зрителен контакт е едно от най-важните неща в един разговор и хората, които притежават харизма, го знаят със сигурност. Те се усмихват, когато вие се усмихвате. Кимват в отговор на вашето кимване. Не го правят, защото повтарят след вас, а са фокусирани и ви слушат внимателно, обръщайки внимание на всички ваши емоции и думи.
Подобна обратна връзка помага да откриете общ език с всеки и да спечелите доверието на събеседника си.

Търсят взаимно разбиране Повечето хора несъзнателно търсят противоречия и различия, които могат да доведат по-скоро до спор, отколкото до разговор. Чаровните и харизматични хора винаги търсят допирни точки с околните.
Опитайте да откриете общото между вас и вашия събеседник. Това помага да започнете интересен разговор и да се почувствате добре.

Използват силата на докосването Докосването е мощен инструмент, който помага на хората да разчитат емоциите по-добре. В един експеримент учени се опитали да изразят 12 различни емоции, докосвайки събеседниците си без думи. Оказало се, че в 50 до 83 процента от случаите емоциите били разбрани правилно.
Следователно, ако искате да поздравите някого, просто помислете как да го направите по-добре. Да му стиснете ръката или да го потупате по гърба – това зависи от ситуацията. Това ще подкрепи искреността на вашите думи и ще спечели доверието на събеседника ви.

Изразяват се добре с мимики и жестове Чаровните хора изразяват емоциите си добре и точно. Те могат да превърнат дори най-скучната история във вълнуващ разговор. Жестовете и мимиките, когато са уместни, им помагат да внесат настроение в историята. А това разпалва интереса на събеседника.

Не се страхуват да изглеждат смешно Може би кънките на лед или танците не са най-силните им страни, но те изобщо не се притесняват, че може да изглеждат глупаво.
Любопитно е, че хората ги уважават повече именно заради това.
Когато сте готови да демонстрирате слабостите си и не се страхувате, че ще изглеждате смешно, хората не ви се смеят. Те се смеят с вас. Защото всеки разбира, че това са дреболии.

Умеят да задават въпроси Очарователните хора лесно могат да ви накарат да говорите за себе си. Те не се колебаят да задават въпроси и говорят и за себе си спокойно. Тези хора наистина искат да знаят какво мислите и това ги прави надеждни.
Веднага след като сте научили нещо за даден човек, просто му задайте повече въпроси и кажете нещо и за себе си. Това ще ви покаже, че имате нещо общо и може да стане интересна тема за разговор.

Винаги помнят имена Харизматичните хора винаги помнят имена и други дребни неща точно. Фактът, че някой ви нарича по име, дори когато се познавате от кратко време, кара човек да се чувства по-важен в разговора.
Обръщайте се към хората с имената им и помнете имената на техните приятели, роднини, домашни любимци. Това са неща, които хората винаги оценяват.

Слушат повече, говорят по-малко Повечето хора изобщо не умеят да слушат. Всеки иска да сподели своите неща. И всеки познава приятното чувство, когато разказваш история и всички те слушат внимателно и реагират на думите ти. Чаровните хора слушат и обичат да слушат повече, отколкото да говорят. Това им помага да научат повече за другите и да открият по нещо общо.

Въпреки че в края на всеки тунел има светлина, когато попаднете в неприятна ситуация,  може да ви е много трудно да я видите.


 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.