Тайната на привлекателните хора

Тайната на привлекателните хора
Има хора, чиито външен вид на пръв поглед не отговарят на общоприетите стандарти за красота, които не следват модните тенденции и които не се стремят да изглеждат съвършено. Но те, по някакъв начин притежават тайнствено, почти магическо обаяние, което пленява всички около тях. Редица интересни научни изследвания обясняват какво всъщност ни привлича един към друг. Изненадващо, но това няма нищо общо с физическата привлекателност.

Ето тайната, която ви прави привлекателни: най-важното нещо, което прави един човек привлекателен в очите на другите, са емоциите му, но само когато са искрени и ясниrelationship-hand
Какво прави един човек привлекателен?

Ние сме привлечени от тези хора, чиито емоции можем лесно да разберем. Несъзнателно ние търсим половинка, която въплъщава мисли и етика подобни на нашите собствени. И когато намерим такъв човек, подсъзнателно започваме да се чувстваме привлечени от него или нея.


Тези констатации са резултат от експеримент, проведен от Силке Андрес - професор по социална и афективна неврология в университета в Любек (Германия). На група доброволци са били пуснати видеоклипове на жени, които дават израз на чувства като страх или тъга. След това доброволците е трябвало да ги оценят. Колкото по-ясно е била почувствана емоцията на една жена, толкова по-привлекателна е била тя за наблюдаващите я, независимо от външния й вид. Изследователите също така са измерили мозъчната дейност на хората по време на експеримента. Областта в мозъка, занимаваща се с привличането, е показала повишена активност, когато участниците в експеримента са били най-сигурни в емоциите, които жените изпитват.
Как да станем по-привлекателни за околните?
С други думи, способността ни да декодираме и приемаме нечии емоции ни кара да вярваме в другия човек. Приемаме, че можем да намерим общ език с него и това е така, защото подсъзнателно се чувстваме привлечени от него.


източник: Bright Side

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.