Съществуват хора, които са вечно спокойни, постоянно усмихнати, позитивни. Общуването с тях е много приятно. Затова много често всички наоколо ги търсят и сякаш опитват да са по-близо до тях. Тези хора несъмнено имат проблеми, но някак, с общуването си, успяват да станат неустоимо магнетични. Привлекателни са за противоположния пол и изобщо за хора от всякакви възрасти, които търсят начин да комуникират с тях.

Въпросът е „Как да бъдем като тях?“. Тези 9 психологически трика, предложени от BrightSide, ще ви помогнат.

9 психологически трика, които ще накарат останалите хора да ви харесат


Изградете индивидуален стил
Нужно е просто да откриете нещичко, което да е само ваше, което да ви отличава от останалите. Детайл, който напомня само за вас и който се съчетава по съвършен начин с визията ви.
Именно това ще накара непознатите да ви запомнят, като тук красотата не играе роля. Може и да ви се струва странно, но уникалността на един човек може да бъде видяна в която и да е форма на лицето или тялото. Това може да е жест, мимика, дреха или начин на комуникация.
Ето и няколко примера на известни личности, които имат своя отличителен знак и винаги ще ги асоциираме с него:

Чарли Чаплин - мустак, костюм, походка.
Уинстън Чърчил - пълнота, пури.
Йосиф Сталин - мустак, лула, акцент.
Адолф Хитлер - оригинална форма на мустака, интонация.
Дита фон Тийз - типичен за 40-те стил, червено червило.
Мерилин Монро - цвят на косата, бенка.
Салвадор Дали - мустак, изражения на лицето.Дита фон Тийз - е американска бурлескова танцьорка, модел, художник по костюми, предприемач и понякога се проявява и като актриса, приема се новатор в лансирането в Инернет - както виждате съвсем запомняща се визия


Открийте своята голяма мечта
Искате хората около вас да се вдъхновяват, да ви търсят за съвет, да оценяват индивидуалнстта ви? В такъв случай ви е необходима причина, за която съществувате.
Амбиция и желание да промените нещо в този свят. Да се борите за нещо. Защото човек без мечта е като книга без идея.

Бъдете уверени
Искате да бъдете харизматични? Нужна ви е увереност. Трябва да сте решителни, да разчитате на себе си, да не очаквате помощ от останалите и да успявате да разкажете идеите си на другите така, че всички да ви разберат.
Околните могат да усетят увереността ви и по начина, по който говорите. Добре е да избягвате фрази като "предполагам, че...", "надявам се", "очаквам", "може би", най-вероятно".

Не се оплаквайте
Едва ли ще уважавате човек, който постоянно се оплаква. За възхищение и дума не може да става дума. Хората с харизма винаги са позитивни. Избягвайте критиката, оплакванията и негативните теми. Ако не всичко е на мястото си в живота ви, започнете разговор, който ви носи удоволствие и ще донесе същото на събеседниците ви.

Използвайте езика на тялото
Поведението ви трябва да отразява вашата увереност. Не си играйте с предмети, докато говорите или с косата си, гледайте събеседника си в очите и избягвайте затворените позиции на тялото.

Бъдете добри разказвачи
Не всеки може да направи една история увлекателна. За това е нужен истински талант. Но не винаги. Разказвачеството е умение, което може да се придобие. Използвайте хумор, особено самоирония. Не забравяйте за езика на тялото, бъдете емоционални и бъдете позитивни. Не се притеснявайте, ако някоя от историите или шегите ви не проработят.
Разкажете своята собствена история. Ако хората са чули нещо наистина интересно, те ще го споделят с други около тях.

Не извръщайте очи
Старайте се да не извръщате очи, когато говорите с някого. Понякога един проницателен поглед може да каже повече от хиляда думи. Контактът с очите говори, че вие слушате активно своя събеседник.

Научете се наистина да слушате околните
Покажете истински, непресторен интерес към живота на останалите. Слушайте ги внимателно. Това е истинско изкуство. Когато започнете да обръщате внимание на нещата, които другите казват и се интересувате от тях, автоматично ще ги накарате да се чувстват значими и дори специални.

Използвайте "ефекта на огледалото"
Той работи изключително простичко - имитирайте жестовете, мимиките и интонацията на човека отсреща, за да го накарате да ви хареса. Това винаги действа, защото е тясно свързано с човешката природа и по-скоро с нарцисизма - по този начин събеседникът ви инстиктивно започва да се чувства в синхрон с вас.