Факти, че връзката ни е под заплаха

Факти, че връзката ни е под заплаха

4 факта, че връзката ни е под заплаха


Всяка връзка има своите добри моменти, има и трудни моменти. Колко дълго може да продължи една криза и колко дълбока може да е тя, за да се замислите дали не е по-добре да прекратите връзката си? Това е въпрос, на който мнозина търсят безуспешно отговор.

Има много причини, поради които човек се опитва да запази връзката с партньора си без дори да се замисля доколко сериозни са проблемите в нея. Най-често „спирачка” е неизвестността какво ще се случи, ако хората напуснат своя партньор. Очертаващите се в съзнанието потенциални проблеми с децата, финансова и/или социалната (реакцията на роднини и приятели) нестабилност силно влияят на евентуалното решение за край.

Психолозите открояват четири сигурни признака, че вашата връзка е в сериозна опасност. Наличието на една или две от тях все още не означава, че по-доброто решение е раздялата, но показва, че трябва да обърнете внимание на проблемите, особено ако искате да опитате и да запазите отношенията с партньора си.

Какво не правят щастливите двойки


Консултацията с психолог може да е от полза да се ориентирате в своите чувства, както и в тези на човека до вас.

  1. Студенина и чести конфликти.Ако и двамата партньори не могат да запазят добрия тон в отношенията си дори пред децата, роднините и приятелите, това е сигурен знак, че връзката им е сериозно заплашена. Дефиницията на нездравата връзка според психолозите е когато негативните емоции надвишават позитивните.

  2. Липсата на подкрепа. Ако в момента сте болни, имате проблеми с работата или с приятел, получавате ли подкрепа от своя партньор? Друг начин да разберем кого чувстваме наистина емоционално близък, е да си зададем въпроса към кого бихме се обърнали за подкрепа и помощ в такъв критичен момент. Ако предпочитате да потърсите съдействие от друг, а не от своя партньор, кризата в отношенията ви е наистина сериозна.

  3. Нямате желание да се прибирате. Предпочитате ли да сте някъде навън вместо да си отидете у дома при своя партньор? Понякога наистина на човек се налага да работи до късно или има други задължения, които го задържат навън. Ако обаче просто си търсите причина и занимание извън дома, имате причина да се замислите дали връзката ви има бъдеще.

  4. Не можете да кажете „обичам те!”. Всеки е преживявал моменти, в които не харесва и не одобрява нещо в поведението и думите на своя партньор. Думите „обичам те!” може също така да не се произнасят, а да се показват. Нездравата връзка предполага да не сме в състояние по никакъв начин и в никакъв момент да (по)кажем любовта си.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.