Анджелина Джоли разказва защо не може да има повече деца

Американската актриса Анджелина Джоли обяви, че се е подложила на превантивно отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби, за да не се разболее от рак.


Звездата съобщи за решението си в отворено писмо, публикувано от в. "Ню Йорк таймс". Преди две години тя премахна и гърдите си, за да предотврати риска от рак, причинен от дефектен ген. В писмото си Анджелина Джоли уточнява, че се е подготвяла дълго за последната операция.

Защо Анджелина Джоли премахна гърдите си? Заради опасността от рак на гърдата. Лекарите й откриват ген BRCA1, който повишава риск от онкологично заболяване на гърдите и яйчниците. „Лекарите определиха, че риска от възникване при мен на злокачествен риск на гърдата е 87%, на яйчниците – 50% - казва актрисата за The New York Times – Когато разбрах това, аз веднага реших да взема мерки, затова и направих двойна мастектомия.“

От рак на гърдата почива майката на Джоли на възраст 56 години. Генните изследвания за рак на гърдата са скъпи, правят се само при семейна обремененост и са практика като профилактика за да не се развие болестта. Но когато го прави световна звезда това получава гласност.

На 23 март 2015 г в интервю за The New York Times, актрисата разказва, че повече не може да ражда деца, защото са й отделили яйчниците. 39 годишната актриса обяснява, че тази операция е по-малко сложа от мастектомията през 2013 г. Тя се опитва да се отнася максимално спокойно към случилото се. „Аз минавам през нещо, което изпитват хиляди жени. Аз си давам почивка за да бъда силна, а също така се опитвам да не мисля затова, че мога да не доживея времето когато нашите пораснали деца ни дарят с Брад с внуци“

 

maleficenty

Семейството на Анджелина Джоли и Брад Пит след успеха на премиерата на „Господарка на злото“ 2014 г.


От друга страна многодетното семейство на Анджелина Джоли и Брад Пит се увеличава. Те са решили да осиновят двегодишно дете от Сирия. Това ще бъде седмото дете в звездното семейство.