Създателят на най-голямата социална мрежа, Facebook, Марк Зукърбърг ще става баща за първи път.
Новината съобщи самият той в публикация в мрежата, която само за час събра половин милион харесвания.

mark beby
Ето какво сподели с приятелите и последователите си:
"Аз и Присила имаме вълнуваща новина: очакваме момиченце", написа той.
"Ние вече бяхме късметлии да се докоснем до живота на хората по света - Сила като лекар и учител, а аз чрез хората в мрежата и филантропията. Сега ще се съсредоточим върху това да направим света по-добро място за нашето дете и за следващото поколение", пише още Зукърбърг.
Той разкрива, че от няколко години се опитват да имат дете, което е било съпроводено с три спонтанни аборта. Ето какво споделя още:
"Чувстваш се толкова обнадежден, когато научих, че ще имаш дете. Започваш да си представяш какво ще стане то и да мечтаеш за неговото бъдеще. Започваш да правиш планове, а след това те се разпадат. Това е опит, който те кара да се чувстваш самотен. Повечето хора не обсъждат неуспешните си опити да станат родители, защото се опасяват, че техният проблем ще отблъсне другите или ще им се отрази така, че да изглеждат дефектни или виновни за случилото се. Така те се борят в самота.
В днешния отворен свят, обсъждането на такива въпроси не ни отдалечава един от друг, напротив - сближава ни. Създава толерантност и разбиране за проблема и дава надежда.
Когато започнахме да говорим за това с приятелите си установихме, че такива проблеми токова често се случват и въпреки това повечето от тях после имат здрави деца.
Вярваме, че като споделяме своя опит, ще дадем на повече хора част от нашата надежда и ще помогнем на повече хора да споделят също своите истории.
Нашата добра новина е, че бременността сега е напреднала и рисковете от загуба са ниски, затова сме много обнадеждени.
Сила и детето ни са здрави, аз съм изключително развълнуван да се запозная с бебето, а нашето куче Бийст няма идея какво ще се случи. От снимката, направена с ултразвук, тя даже ми показа знак "вдигнати палци" с ръката си, така че вече съм убеден, че прилича на мен.
Чакаме с нетърпение да я посрещнем и ще пишем отново скоро - когато тя е готова да се появи и покаже пред всички
".
След това невероятно послание на Марк и прекрасната му новина, не ни остава друго, освен да пожелаем на него и съпругата му здраве и късмет.