8 изпитани начина да подобрите живота си


Човек може да измени качествено живота си по всяко време, стига да иска, ако е упорит и последователен.  Може да успеем, ако въведем някои съвсем простички, общодостъпни и може би позабравени полезни тактики на поведение през деня. Тъкмо ще си помогнем с тях в изпълнението на по-големите мечти и задачи. Ще го направим, просто ако започнем от някъде.

  1. Ставайте малко по-рано. Събуждането дори по-малко от час преди другите ни дарява с кратко, но качествено ценно време за нас самите, с което да започваме деня. Какво по-позитивно от това да изпием кафето си на спокойствие или да поспортуваме преди цялата суматоха на ежедневието да е настанала. За сметка на малко сън, ще си дадете повече време да помислите за това, което искате, преди умът ви да е окупиран от работата, за която мислите поне от 9 до 18 ч.

  2. Четете. Трябва да го правите всеки Божи ден! Всеки ден, поне 20-30 минути. Списания, вестници, книги ни правят по-осведомени и ни дават най-разнообразни идеи и информация, които по-късно можем да свържем с ума си в неочаквани концепции и проекти, полезни в работата и личния живот. Но трябва да бъдем внимателни в избора на това, което четем и отделяме своето време.

  3. Бъдете физически активни. Бягайте за здраве. Правете упражнения. 20 мин на ден, всеки ден.

  4. Изказвайте и показвайте благодарност.Мнозина живеем свикнали с работното ежедневие и личните изисквания. В този водовъртеж от събития е лесно да забравим да благодарим на околните, с които общуваме непрекъснато.

  5. Правете си график за деня преди да е започнал. Да, трудно е да го правим предишния ден, но изключително помага.

  6. Фокусирайте се първо върху задачите с приоритет. Отправете предизвикателство към мозъка и силите си, като не се заемате първо със задачите, които вършите по-лесно и механично.

  7. Винаги се стремете към една идея по-добър резултат. Пробягайте километър повече в парка в сравнение с вчера. Направете още едно, допълнително, последно обаждане с търговска оферта в края на работния ден.

  8. Подобрявайте уменията си в една определена област всеки ден. Тази област може да бъде свързана с професионалния или личен живот. Каквато и да е, отделете време действително да се подобрявате в нея, като ежедневно полагате усилия, вършейки по едно малко нещо.


Тимъти Сайкс - автор на списание Entrepreneur в САЩ