Има дни, в които нещата просто не потръгват. Струва ни се, че целият свят е срещу нас, а всъщност, ако си признаем честно, лошото настроение, което излъчваме, ни пречи в работата и в контактите. Може би сме имали лош сън или денят навън е мрачен и се чувстваме потиснати, слаби и уморени.
Хенрик Едберг, автор на блог за позитивност, споделя своите съвети за това, как да започнем отначало и да извлечем все пак нещо добро от деня.

3 начина да се отървете бързо от лошото настроение


1. Оценете това, което имате.
Просто поседете мълчаливо за 2 минути и помислете: Сега аз не се чувствам добре, но имам много неща в живота си, за които мога да бъда благодарен:

  • Радвам се на чудесна храна;

  • Здрав съм;

  • Имам покрив над главата си.


2. Дръжте се така, както искате да се чувствате.
Помислете за предизвикателствата, пред които сте изправени, като нещо вълнуващо и интересно. Отговорете на някои имейли или поговорете с някого по положителен начин и с ентусиазъм. Ако се чувствате немотивирани или нервни преди някое заседание, уговорете си предварително среща с приятел след това и това ще подобри настроението ви.

3. Помислете за момент и направете искрен комплимент на някого.
Това е един забавен трик, който може да използвате често. Той е наистина вдъхновяващ и не само за вас. Той или тя също ще бъдат приятно изненадани и зарадвани и отсрещната усмивка допълнително ще ви даде положителен заряд.