„Истинското богатство е да успеете да изживеете живота си напълно.”
Хенри Дейвид Торо
 
Факт е, че живеем в трудно времена. На финансова криза, на политически промени и технологичен напредък, когато светът става все по-глобален, а хората все по-самотни и сами за себе си. Затова е важно да се гледа на нещата, които се случват около нас позитивно и в перспектива. Това са няколко неща, които са ни необходими за да живеем. Когато живеем в големия град и животът ни протича от отиване от дома до офиса, работното място и връщане в нашето създадено място на сигурност… може и да забравим, че това са неща до които мнозина по света нямат достъп. Затова да си ги припомним

1. Не сте си легнали гладни вечера

2. Събудили сте се тази сутрин с покрив над главата.

3. Имате избор какви дрехи да облечете.

4. Не сте се страхували за живота си днес.

5. Често се тревожите какво ще правите с живота си, мислите за: кариерата си, семейството си, следващата стъпка и т.н. – което означава, че имате амбиция, страст, посока и свободата да взимате собствени решения.

6. Имате приятел или роднина, на който му липсвате и очаква с нетърпение следващата ви среща.

7. Като цяло сте здрав човек, ако се разболеете днес, ще се възстановите бързо и лесно.

8. Имате достъп до храна и чиста вода.

9. Имате достъп до интернет.

10. Можете да четете.

Сега примете факта, че се справяте доста по-добре от много хора на този свят. Само от всичко изредено до тук някой може да каже, че сте богати, така че, запомнете - бъдете благодарни за всичките неща, които имате.

 

По идея от marcandangel.com