С какво е различна една мъдра жена от една умна жена? Отговорът на този въпрос е на Олга Валяева и е публикуван в адме.ру. С начина, по който приема света и другите около себе си. Защото може и да наричаме себе си умни, но се иска мъдрост, за да приемем света какъвто е.


Жената е пазител на домашното огнище, тя е тази, която управлява настроението и енергията в дома и на членовете на семейството. Много неща зависят от жената и от това как тя умее да владее в различни ситуации себе си , да създава атмосфера на любов и уют у дома.

Да се сведе ролята на жената до това да мълчи, да се прави, че не забелязва, да представя нещата такива, каквито й се искат да бъдат, да играе по правилата на дипломацията за да се чувства по-силна половинка по –силна и уверена не винаги е най-добрата стратегия.

Какво различава мъдрата жена от умната


 

- Умната жена открива грешките на мъжа си и му напомня, че го е предупреждавала. Мъдрата жена подкрепя, окуражава, понякога се преструва, че нищо не е забелязала.

- Умната жена в трудна ситуация ще вземе юздите в свои ръце и ще научи мъжа да живее правилно. Мъдрата жена много умело ще покаже правилната посока и ще окаже подкрепа в намерението да стигнат заедно до целта.

- Умната жена ще учи детето на математика, въпреки всичко. А мъдрата ще види в него личността.

- Умната жена в работата ще се старае да бъде по-добра от другите и да не прави грешки. Затова и много колеги ще се отнасят към нея много внимателно. Мъдрата жена създава в екипа атмосфера на любов и топлина.

- Умната жена ще се намесва в живота на порасналото си дете, ще дава непотърсени съвети и препоръки. Мъдрата жена ще позволи на детето да придобие собствен жизнен опит и ще го поддържа във всяка ситуация.

- Умната жена ще се бори с влиянието на свекървата, ще отстоява своята независимост от родителите, карайки се с тях за съветите им. Мъдрата жена се научава да се усмихва, да слуша мълчаливо и да се съгласява. И да действа по своему. С любов.

- Умната жена иска да промени целия свят, както го прави с хората около нея.Мъдрата жена ще започне да променя себе си. И да приема другите такива, каквито са.

- Умната жена мисли, че е щастлив този, който е прав. А мъдрата жена знае, че е прав този, който е щастлив.