Ал Бано и Ромина Пауър (Al Bano & Romina Power)


Техните песни са част от порастването и младостта. Опитвах да уча италиански в гимназията и успявах да разбера какво се пее в песните им. Има още нещо, може би по-важно, те бяха модел – той и тя на сцената и пееха за свобода, за щастие и любов. Исках да бъда хубава като Ромина, ако е възможно. Затова мога да кажа, че този дует е велик и е пример за поведение.

След това те се разделиха и нямаше повече техни песни като Феличита (Felicita)

Знаменитите италиански изпълнители Ал Бано и Ромина Пауър, за радост на многобройните си фенове, отново ще излязат на сцената в дует. Двойката, която в миналото бе свързана не само творчески, но и семейно, ще излезе на 29 май 2015 г. на сцената на "Арена ди Верона".
При последното им изпълнение на стадион "Сан Сиро" в Милано през юли 1994 г. те събраха 40-хилядна публика. Пет години по-късно и семейството, и дуото се разпадна. Разводът бе последван от многогодишни съдебни спорове, взаимни обвинения и скандали. Сега вече този период е в историята.
Ал Бано и Ромина се събраха отново преди две години в Москва, когато за първи път, след 19-годишна творческа раздяла, излязоха на сцена. Тази година те изпълниха най-известните си песни на фестивала в Сан Ремо.