На 17 март 2017 на голям екран ще се появи едно от най-изящните и прелестни заглавия на Disney - "Красавицата и Звяра".

На 30 януари 2017 г. Disney пусна нов трейлър на филмовата адаптация по класиката "Красавицата и Звяра".


Класическата приказка този път ще оживее в пълнометражен филм, в чиито главни роли ще видим Ема Уотсън, Дан Стивънс, Люк Евънс, ще чуем гласовете на Юън Макгрегър, Стенли Тучи, Ема Томпсън и Иън Маккелън.

Историята и героите са ни добре познати от анимацията на Disney, която превзе света през 1991 г. "Красавицата и Звярът" разказва за невероятното приключение на Бел - умна, красива и независима млада дама, която попада в плен в замъка на Звяра, след като решително спасява баща си, заемайки мястото му. Въпреки страховете си, тя се сприятелява с омагьосаната прислуга в замъка и се научава да гледа отвъд страховитата външност на Звяра, като осъзнава, че той има добро сърце - като на истински принц.

Първият трейлър на новия мюзикъл на Disney счупи рекорда за брой гледания през септември. Само в първите 24 часа той бе изгледан 127,6 млн. пъти (събирам ги заеедно)

В главните роли: Ема Уотсън (поредицата за Хари Потър) като Бел; Дан Стивънс в ролята на Звяра; Люк Евънс ("Хобит: Битката на петте армии") като Гастон – красивият, но плиткоумен селянин, влюбен в Бел; Кевин Клайн в ролята на Морис - бащата на Бел; Джош Гад като Лафу - дългогодишния приятел на Гастон. Във филма с гласовете си ще участват и редица емблематични актьори: Юън Макгрегър дава гласа си на свещника Люмиер, Стенли Тучи - на клавесина Канденза, ще чуем гласа и на Иън Маккелън като часовника Когсуърт, а Ема Томпсън пресъздава чайника г-жа Потс.

Режисьор е Бил Кондън, а сценарият за пълнометражната версия на класическата приказка е написан от Евън Стилиотополус, Стивън Чоски и Бил Кондън.


През 1991 г. Disney създаде рисуван филм по едноименната приказка през 1991 г. Тогава анимацията получи номинация за Оскар.