WWKIP day или Световен ден на плетенето на открито


Денят е 18 юни 2016 г. Умеете ли да плетете? Дори да не сте от майсторките на плетките не пропускайте тази възможност да се запознаете с някоя от жените, които владеят тайните на ръчното плетиво. Този ден е възможност да видите, да общувате, да научите нещо ново и интересно. Защото, ако не опитате как ще разберете дали можете или не. А какво по-ценно от красота създадена от вашите ръце.


На този ден организаторите на Световния ден на плетено на открито, WWKIP day, провокират любителите на плетивото да вземат кълбо и куки, излязат на открито - на балкон, тераса, пред блока, на двора, в парка, в метрото, в кафене или ресторант, на стадиона, в планината, може и в басейн, море... и да си направят селфи или да помолят някой друг да ги снима.

den pletene

Къде може да се включите, списъкът не е пълен, затова моля допълнете

  • София - в градината зад паметника на съветската армия, при кучето-дракон от 11 до 17 ч.

  • Варна - от 10 часа пред Сградата на Радио Варна

  • Велико Търново - от 11 ч. в парк Марно поле


Тогава можем да станем част от световното плетателско войнство! Вземете кълбо и куки, излезте на открито - на балкон, тераса, пред блока, на двора, в парка, в метрото, в кафене или ресторант, на стадиона, в планината, може и в басейн, море, океан... и си направете селфи или помолете някой друг да ви фотографира! Ще сме щастливи да споделите снимките си с нас!

Какво може да видите и да научите - плетива от етно чорапи и българска дантела до модерни облекла.

Вземете си кълбо, куки, усмивката... и елате да поплетем заедно и да станем част от WWKIP day!


den pletene 1


Как може да изглежда едно момиче в ръчно изплетена рокля на бала си може да видите тук. Майсторката Мариана Гелова може да откриете в гр. В. Търново, Комплекс Славяни ет.2, В.Левски 15 (това е сградата срещу Театъра)

Може да ви е интересно и как с ръчно плетиво градът може да стане по-красиво и уютно място - Ярн бомбинг.