Финалът на MasterChef


Симеон надделя над Елена във финалната готварска битка


Симеон е победител в първото издание на MasterChef. Той спечели финалната битка срещу Елена и заслужи похвалите на журито - Петър, Виктор и Андре.
Двамата имаха задачата да приготвят тристепенно меню пред най-близките си хора и участниците, които напуснаха надпреварата на по-ранен етап.
За предястие Елена заложи на маринована сьомга в цвекло с треска и папая, докато Симеон сервира рол от авокадо със снежен рак и манго.


mastershef starter


Основното ястие беше съответно агнешко с манатарки и кускус срещу телешко с гъши дроб и френско ризото.


mastershef osnovno

Оценките на журито бяха кратки и може да се обобщят с една дума - съвършени. Грешки почти липсваха, а оценяващите бяха категорични, че ястията са достойни за всеки петзвезден ресторант и не всеки професионален готвач би се справил по този перфектен начин.
Петър, Виктор и Андре бяха поставени в затруднено положение, а десертът трябваше да наклони везните в полза на един от състезателите.
Симеон предложи  лимоново сабайоне парфе с лешникови пури, а Елена приготви шоколадов кейк с вишни.


mastershef deserti
В крайна сметка носител на званието "Първи MasterChef" на България стана Симеон, а към престижната титла беше добавено и голямата награда - куфарче със 100 000 лева. Симеон посвети победата на семейството и приятелите си, които са повярвали в него след трудните моменти в неговия живот.


На снимката - Победителят Симеон и подгласничката му Елена. Източник bTV