Какво най-често забравяме да вземем, когато излизаме в отпуск


Пътуваме често. По работа, като хоби, като хора влюбени в планината, като хора за които пътуването е начин за почивка, обогатяване и интересно прекарано време. Верни на максимата, че по-доброто преживяне е със старите маратонки по улиците на Париж. Определено имаме навици затова как се гласи багаж, как да събереш всичко необходимо когато имаш една седмица бизнес пътуване за ръчен багаж или когато в планината всичко се носи на гръб, включително храната. Научили сме се да вземем най-важното. И ни се е случвало да забравяме. Правили сме гафове, като да разбереш на летището, че си забравил личната си карта и благодарение на навика да се ходи по-рано да имаш време да се върнеш да я вземеш. Или да се окажеш без кредитна карта в чужд град за 5 дни.На вас случвало ли ви си е да за забравяте нещо важно, когато се готвите за пътуване?

Отговор какво най-често може да забравим  дава любопитно проучване на британската компания FairFX . Анкетата, в която участвали над 2000 души, показала, че номер 1 в списъка на най-често забравяните вкъщи вещи е зарядното устройство.

Всеки 20-ти, забравя да си вземе лекарства, дори и когато става въпрос за хронични заболявания с постоянен прием.

2% от запитаните тръгват на път без лични документи.

И има и 1%, който установява по средата на пътя, че не си е взел куфара с багажа.

Туристите на възраст от 16 до 24 години двойно по-често забравят важни вещи, от хората на над 55 години, установило още проучването.

Само 34% от младите са изрядни и никога, нищо не забравят при подготовката на пътуването си. В същото време, при участниците в анкетата над 55-годишна възраст този процент е 73. Защо? Защото всички те посочват, че предварително правят списък на вещите, които са им необходими и важни за пътуването.

Друг интересен резултат е, че няма разлика по пол във вероятността да се забрави нещо важно вкъщи за отпуската.