Какво е храброст в наши дни

Какво е храброст в наши дни
Навремето за проява на храброст се е смятало да вземеш оръжие и да се опълчиш на врага, дори с цената на живота си. В наши дни най-смелото нещо, което може да направи човек, е да се изправи срещу шефа и да му заяви, че греши, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Анкетата разкрива, че като съвременни прояви на храброст се тълкуват също напускането на работа, искането на повишение, решението за смяна на професията.

Извън службата за куражлийски акт се смята да поискаш от пътник в обществения транспорт да отстъпи мястото си.

В домашни условия признак на смелост е да заявиш на партньора си, че предпочиташ да прекараш вечерта пред телевизора, отколкото с компания в кръчмата.

Близо две трети от участниците в проучването са се похвалили с три прояви на храброст дневно, докато 54 процента са заявили, че биха желали да са по-смели според съвременните разбирания за това качество.

Допитването сочи още, че хората се възхищават на индивидуалистите, които имат смелостта да ходят сами на ресторант, кино, кръчма и дори на почивка.

Сред съвременните прояви на храброст се нареждат също конфронтацията с тролове в социалните мрежи или регистрирането в сайтове за запознанства. Не липсват и хора, които смятат за геройство да изключат телефона си.

За жените истинска проява на храброст е да излязат без грим, да публикуват селфи, без да са използвали филтри, и да носят публично дамски чорапогащи.

Дамите освен това са по-склонни от мъжете да възприемат дребните си всекидневни постижения като геройски прояви.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.