Всяка неделя през август - "София диша"


И така неусетно за шести път през 2015 г ще се случва фестивалът "София диша"

През август фестивалът ще затваря 5 столични улици за пешеходци в 5 недели – ще има

тематични събития, посветени на еко продуктите, визуалните изкуства, литературата, спорта, музиката и танца – градските пространства ще се превръщат в артистични зони. Малките пет кьошета, улиците „Ангел Кънчев”, „Пиротска”, „Цар Иван Шишман” и „Оборище” ще са тазгодишните свободни зони за срещи и изкуство на най-големия открит фестивал в София.

Началото ще бъде още тази неделя (2 август) на Малките пет кьошета. От 16 ч. своите щандове ще изложат български производители на натурални продукти.

В тези дни ще се състоят общо пет тематични събития, посветени на екологията, визуалните изкуства, литературата, спорта, музиката и танца.

От 08.00 до 23.00 часа на 2 август:
- по ул. „6-ти септември" между ул. „Граф Игнатиев" и ул. „Хан Аспарух";
- по ул. „Хан Крум" между ул. „Преспа" и ул. „Струмица";
- по ул. „Неофит Рилски" между ул. „Струмица" и ул. „6-ти септември".

От 08.00 до 23.00 часа на 9 август по ул. „Пиротска" - между ул. „Георг Вашингтон" и бул. „Стефан Стамболов".

От 08.00 до 23.00 часа на 16 август:
- по ул. „Ангел Кънчев" - между ул. „Солунска" и бул. „Патриарх Евтимий";
- пл. „Райко Даскалов".

От 8.00 до 23.00 часа на 23 август на ул. „Цар Шишман" - между ул. „Граф Игнатиев" и ул. „Аксаков".

От 06.00 часа на 30 август до 02.00 часа на 1 септември на ул. "Оборище" - между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Сан Стефано".

sofia disha 2015

Мисията на „София диша“ е да развива градския живот през лятото, предоставяйки сцена за различни жанрове изкуства. Ще бъдат представени и различни социални каузи и образователни инициативи. Традиционно е и предимството, което фестивалът дава на нови артисти, млади предприемачи и хора с иновативни бизнес начинания да срещнат многобройна и разнородна аудитория.

Благодарение на фестивала се развива и каузата за открити градски пространства в София, в които пешеходците, колоездачите, деца и родители, възрастни и подрастващи имат своето място за близко общуване, за среща с градската култура и за същински летен празник.