Движение за здраве

Движение за здраве
В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем.

Справянето със затлъстяването при децата до голяма степен зависи от родителите, от техния пример и средата в която живеят. Всекидневното движение, със и без повод, без значение с каква скорост, е лесен и приятен начин да подобрим здравето си.

dvizhenie planina

Най-хубавото е, че ходенето, както и бягането, може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всеки сезон и може лесно да стане част от всекидневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

Това може да се случи когато самите ние даваме пример. И като се случват различни инициативи, в които ние и нашите деца участваме заедно, а не сме наблюдатели. Събития, които да искаме да се случват отново, да ги очакваме и да им помагаме да се случват.

NN Family Run 20 май


На 20 май може да се включите в  пролетното издание NN Family Run в Южен и Западен парк, където и когато ще пробягат 5 км в компанията на най-близките ни хора. Това бягане е традиционно вече и както всяка година, идеята е да обедини  семейството, като възможно повече негови членове бягат заедно. Опитът показва, че когато хората в едно семейство бягат заедно, това е повод за общуване и близост, това е радост и веселие, това са приятни емоции и преди всичко начин за сплотяване.

На 1 юни ще има детско бягане специално посветено на Деня на детето


5kmrun 3


На 10 юни от 9:00 ч.:  София, Варна, Бургас и Пловдив 8:30 ч. - "Дари времето си на 5kmrun" - Благотворително бягане за наште деца от Първа детска клиника (ДК) към Университетската болница „Света Марина”, гр. Варна. Това ще бъде денят на най-бавното бягане в Южния парк, ден в който наградата е за този, който пристигне последен и дари своето време като пари за добрата кауза.

От личен опит мога да говоря само за такива, които се случват в София. За събитията организирани от 5kmrun. Мястото е Южен Парк и са свързани с движение, с активно движение, в изминаването на едно разстояние (тичайки, ходейки или комбинирано). И за мен това са най-добрите събития, които се случват в София. Когато можеш да видиш на едно място над 500 човека, за които активният начин на живот е нещо, което се случва, а не думи, написани в социлани мрежи или изречени в разговор.

5kmrun 1Снимката е направена на 5kmrum през месец март 2017 г. цялото семейство в събота сутрин е заедно в парка за 5 км  - семейство с две дъщери



„Голямото лятно бутане” 10 юни Южен парк


Ако 5 км ви се струва много може да се включите в едно друго събитие на 10 юни , една разходка от 3 000 крачки, организирано от „Академия за родители”

Добре дошли са всички майки, татковци и техните деца в колички, слингове, на тротинетки, колелета или пеш.

butane

Кампанията „Голямото лятно бутане” ще се проведе в Южен парк – София, в събота – 10 юни в 10 часа. Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Можеш да заявиш своето участие на  www.parentacademy.bg

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.