Оризова маска


Много полезно, евтино и достъпно. Японките използват ориз в козметиката от векове. Част от тайната на красотата на японките е в този дар на природата, който може и вие да приготвите.

Оризът е източник на линоленова киселина и сквален – мощни антиоксиданти, които стимулират изработката на колаген, който забавя образуването на бръчки и защитава от негативното влияние на слънцето. Оризът е богат на витамин Е и гама оризанол, които спомагат за защита на сърцето и намаляват нивото на холестерол в кръвта. Да, оризът е полезен и когато става въпрос за това да изглеждаме по-млади.

Направете си тази лесна маска за лице, която подобрява цвета на кожата на лицето и изглежда бръчките. Необходими са:

3 с.л. ориз

1 с.л. прясно мляко

1 с.л. мед

Как се приготвя?

Сварете и отцедете ориза. Запазете отцедената вода. Добавете в оризовата каша 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. течен мед.

Нанесете оризовата каша върху почистеното лице и я оставете докато изсъхне. След това измийте с отцедената оризова вода.

Оризовата вода е богата на антиоксиданти, овлажнява кожата и стимулира кръвообращението. Спомага за отстраняване на пигментни петна и намалява възпалителните процеси на кожата. Може да използвате оризова вода и преди да правите слънчеви бани, защото защитава кожата от образуване на нови бръчки и овлажнява кожата.

За постигане на оптимален вариант се препоръчва оризова маска да се прави веднъж в седмицата.

Какво трябва да знаем когато готвим ястия с ориз