Готвенето понякога се превръща в истински ад: пръска масло, кипи мляко, прегорялата тенджера не се измива... и на всичко отгоре плачем от лука.
Adme.ru подбра съвети за готвене, почистване и организация на кухненското пространство, за някои от които може да не сте подозирали.

Съвети за готвене


1. Как бързо да почистите плодовете и зеленчуците от семките? За да изчистите лесно семената от тиквичката, използвайте специалната лъжица за сладолед. Нейният заострен край помага лесно да се отделят семената.

Съвети за готвене 2

2. Как да отделите излишната мазнина от проготвената храна? Ако готовото ястие се оказало много мазно, може лесно да отделите излишната мазнина с помощта на парченце лед и салфетка. Загънете леда в салфетката и го прокарайте по повърхността на ястието. Ледът привлеча плаващата мазнина като магнит и тя застива на салфетката.

3. Използвайте фолиото като главен готвач Фолиото се разтяга и се къса? Съхранявайте го в хладилника - както постъпват всички главнти готвачи по света. Със студеното фолио се работи лесно, по-млако прилепва и не предизвиква обичайното раздразнение.

Съвети за готвене 3

4. Как лесно да обелим цитрусовите плодове Пуснете плодовете в микровълновата за 20 секунди, след което лесно ще обелите кората.

Съвети за готвене 4

5. Как по-лесно да обелим варените яйцаДобавете сода или оцет във водата при варенето на яйцата. Двете вещества проникват под кората и улесняват отделянето от белтъка.

6. Как да изцедим повече сок от цитрусовите плодове Първо охладете плодовете, след което ги сложете в микровълновата за 15-20 секунди.

7. Как лесно да настържете мек кашкавал Ако кашкавалът е мек, сложете в камерата за половин час, преди да го настържете. Втърденият кашкашал няма да лепне и да се размазва по рендето.

8. За да не плачете от лука Преди да нарежете лука, сложете го в камерата на хладилнка или във фризера за 30 мин. Този начин е подходящ само ако ще го варите или запържвате, но не и за салати.

9. Как се варят макарони? За да не чакате водата, в която се приготвят макароните, да изкипи, сложете дървена лъжица върху тенджерата. Дървото не позволява на пяната да прелива над ръба.

Съвети за готвене 5

10. Как се пече цяло пиле? Когато печете кокоша ли друга птица цяла, сложете я на гърдите, където е повечето месо - колкото по-близо е до източника на топлина, толкова по-бързо ще се опече.

11. Пергаментова (за печене) хартия за мъфини Ако нямате специални формички за кексчета, използвайте пергаментова хартия вместо тях. Още повече по този начин ще получите нестандартни мъфини, които ще бъдат по-интересни.

Съвети за готвене 6

12. Как да стоплим тестените изделия в микровълновата? За да стоплите пица или друго тестено ястие в микровълновата фурна, поставете до него чаша с вода. Така изпаряващата се влага няма да позволи да се изсуши запечената коричка.

 

.