Съвети за съхранение

Съвети за съхранение
Готвенето понякога се превръща в истински ад: пръска масло, кипи мляко, прегорялата тенджера не се измива... и на всичко отгоре плачем от лука.
Adme.ru подбра съвети за готвене, почистване и организация на кухненското пространство, за някои от които може да не сте подозирал

Съвети за съхранение  1. Как да съхраняваме свежи подправки За да съхраните всички полезни вещества на зелените подправки, замразете ги във формички за лед - може да използвате зехтин или вода.


Съвети за съхранение 1

  1. Как да съхраняваме изчистените орехи Замразете изчистените от черупката орехи - така те съхраняват всички полезни свойства, вкус и аромат. Изсипете изчистените орехи в херметично затворен съд, плътно затворете и сложете в камерата. Печенето убива най-полезните вещества. Още едно преимущество на този начин на съхранение е, че не се появява горчив привкус.Съвети за съхранение 2

  2. Как да изчистим чугунените съдове? За да не се образува ръжда, чугунените съдове не трябва да се чистят по обичайния начин. За изчистването е най-добре да се изпозлва обикновена сол. Така съдовете ще се изчистят от миризмата на храна.

  3. Как да махнем неприятния мирис от ръцете си след готвене За да отстраним мириса на лук или чесън, използвайте лимон или сода бикарбонат. Просто натрийте ръцете си и измийте с вода.

  4. Как да върнем на съдовете първоначалния блясък? За да върнете блясъка на хромираните съдове, измийте ги с разтвор от оцет и вода. Ако нямат електрически елементи, за най-добър ефект може да се оставят за цяла нощ в тъкъв разтвор.

  5. Как да върнем дървените лъжици в работно състояние? Дървените лъжи;и и лопатки с времето загубват първоначалния си вид и придобиват неприятен мирис. Като че ли има само един изход - да ги изхвърлим. Но ако ви е жал да се разделяте с любимите си кухненски помощници, има решение - изварете ги във вода и ги изсушете на слънце. Така ще отстраните неприятния мирис и ще им дадете втори живот.

  6. Как да изчистите дървените дъски за рязане? За да премахнете от дървените дъски мириса и остатъците от храна, натрийте ги с голямо количество сол и ги оставете така за 10 - 15 минути. След това ги изтрийте с половинка лимон и ги изсушете.Съвети за съхранение 3

  7. Как да запазите рецептите си чисти? Често готвим по книги или по наши собствени записки. Понякога е трудно те да се разположат удобно на масата, отворени на нужната страница. Освен това може да се опръксат при готвене. За да ги запазите от замърсяване, закачете ги на закачалка за панталони – отворени на страницата, която ви трябва


 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.