За какво да използваме още водата за уста

За какво да използваме още водата за уста
Знаете ли, че освен че поддържа дъха ви свеж, водата за уста има и един куп други приложения? Тя е антисептик, има антигъбични свойства и е полезна за един куп неща от всекидневието ни. От третирането на акне, до чистенето на очила и елиминирането на миризмите от нашите ходила.

В следващите редове ще ви представим 16 изненадващи приложения на водата за уста, за които вероятно не сте подозирали.

16 изненадващи приложения на водата за уста


Елиминира неприятните миризми

  • Ако сте рязали лук, чесън или риба в кухнята, просто втрийте малко вода за уста в ръцете си.

  • Изсипете малко вода за уста върху кърпа и започнете да масажирате ходилата си след душ. По този начин ще ги запазите свежи за по-дълго време.

  • Кухненското кошче издава неприятни  миризми? Поставете клечки за уши или хартиени кърпи, напоени с вода за уста, в него.


Отстранява гъбичките по вашите нокти и крака Смесете 2 равни части вода за уста и оцет. Вземете клечка за уши и я потопете в разтвора. Навлажнете памучен тампон с образувалата се смес и го нанесете върху засегната зона. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден. Ако го правите редовно, до две седмици ще видите първите резултати.

Предотвратява пърхота Антигъбичните свойства на водата за уста я прави и идеално средство за борба с пърхота. Преди да се изкъпете, смесете 1:1 вода с вода за уста. Щом измиете косата си с нормален шампоан, нанесете сместа върху главата си. Оставете я да постои поне няколко минути, след което изплакнете.

Облекчава ухапванията от комари Поставете памучен тампон, напоен във вода за уста, върху засегнатата зона. Това ще облекчи както сърбежа, така и подуването.

Тонизира кожата на лицето Водата за уста премахва както излишния грим, така и мръсотиите по кожата ви. Същевременно тя е и отлично средство за борба с акнето. Изсипете малко вода за уста върху памучен тампон и го нанесете върху лицето, но не прилагайте този метод, ако имате чувствителна кожа.

Предотвратява инфекциите Ако те си направили пиърсинг или нова татуировка, водата за уста ще помогне на кожата ви да заздравее по-бързо. Освен това ще предотврати потенциалните инфекции. Просто нанасяйте малко вода за уста върху засегнатото място всеки ден.

Спира появата на синини Ако искате да предотвратите появата на синини и натъртвания За да предотвратите появата на синини и натъртвания (или поне да подобрите външния вида на кожата), нанесете вода за уста върху засегнатата зона с помощта на памук.

Водата за уста като заместник на дезодоранта Простичък трик, който ще ви избави от неудобни ситуации. Вземете памучен тампон, накиснете го във вода за уста и нанесете продукта върху кожата на подмишниците.

В битка с въшките Водата за уста е и отлично средство за борба с въшките. Намокрете косата си с вода за уста, поставете шапка за баня и оставете продуктът да подейства за 15-20 минути. След това изплакнете с вода.

Успокоява уморените и болезнени крака Поставете ги в съд с топла вода и 2-3 капачки вода за уста за 15 минути.

Почиства бутилките Често е трудно да почистим вътрешността на бутилките и да се отървем от неприятните миризми в тях. За щастие, водата за уста е полезна и в този случай. Просто излейте 1 част  вода за уста и 3 части вода в бутилката, оставете я да престои за една нощ, след което я изплакнете.

Чисти четката ви за зъби Водата за уста има антисептични свойства. Съответно е отлично средство за почистване и на вашата четка за зъби. Просто я накиснете във вода за уста за няколко минути (а най-добре я оставете да престои за една нощ), след което я изплакнете хубаво с топла вода.

Чисти очилата ви Вашите очила ще блеснат, ако нанесете малко вода за уста върху мека кърпа и преминете с нея през замърсените участъци.

Връща блясъка на плочките в банята Искате плочките ви да са като нови? Изчистете ги със смес от 1 чаена чаша вода и ½ чаена чаша вода за уста. За да се отървете от микробите и миризмите в областта на тоалетната, изсипете 1/2 чаена чаша вода за уста в тоалетната чиния и я оставете да подейства за час. След това преминете с четката за тоалетна и пуснете водата.

Държи комарите настрана Насекомите не харесват миризмата на ментол. Съответно можете да използвате водата за уста, за да отблъснете мухи, комари и дори мравки. Напръскайте дома си на местата, където те могат да се скрият със смес от 1 част вода за уста и 1 част вода.

Поддържа цветята свежи Поставете своите свежи цветя в съд с вода. На всеки половин литър добавяйте 3 капачки вода за уста. Това ще помогне на растенията да издържат за по-дълго време и да изглеждат по-добре.

Източник: BrightSide

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.