РеяСевт

РеяСевт
Всички знаем, че трябва да пием вода. Колко вода да пием на ден? 30 мл на 1 кг т теглото ни. Това означава, че ако тежим 60 кг трябва да пием около 2 л вода на ден. Колко от вас пият вода? Достатъчно вода? След това идва и въпроса и какво е качеството на водата, която пием.

Ще ви разкажем за една нова вода марка вода, която отскоро се предлага на нашия пазар - „РеяСевт“ -  интересното за нея е, че идва от долината на розите.

През есента имаше събиране на кулинарните блогъри и Нели сподели, че от три години се занимават с разработката на бутилирана вода, която съдържа и розово масло. Три години в търсене на най-добрата формула как да се създаде вода, която носи в себе си аромата и вкуса на казанлъшката роза. Търсене, което не е минало без проблеми, без ходове на конкуренцията и справяне на всички проблеми при създаването на нов продукт.

Преди дни сподели, че са спечелили и първата награда. Тогава казах на Нели, че е време да разкажем за „РеяСевт“ на нашите читатели.

rozova voda 1

И така след тренировката по плуване отидох да взема няколко бутилки. След плуването бях ожадняла, организмът обезводнен, а сетивата чисти. Отпих глътка от водата и усетих и аромата и вкуса на казанлъшката роза. Около мен вече не беше януари, снежен и студен, а беше май с разцъфтелите рози. Затворих бутилката, защото исках да си подаря по-късно удоволствието да отпивам аромат на рози, седнала удобно на дивана с книга в ръка, за да мога да й се насладя напълно.

rozova voda 2

„РеяСевт“ съдържа изцяло натурални съставки - трапезна вода, розова вода (дестилирана вода и етерично масло от Rosa Damascena) и точно нула калории. И дава възможност на всички да се докоснат до истинския аромат и вкус на скъпото българско розово масло. От векове са познати здравословните свойства на розовата вода. Тя е антибактериална, антиоксидантна, стимулира чернодробната дейност, помага за разграждането на камъни в бъбреците, освежава и ароматизира устната кухина. Освен полезна, тя е освежаваща, събужда приятна усещания с естествената си сладост и дарява щедро с неповторимия аромат и вкус на маслодайната роза дамасцена.

Защо водата се казва „РеяСевт“?

Знаете, че е трудно се дава име на нещо в което си вложил време и сърце. В случая името носи много история и символика. Рея е богинята майка на всички олимпийски богове и доста учени тълкуват името и като земя. Севт е великият тракийски цар, чийто град лежи на дъното на язовирКопри нка близо до Казанлък. Днешната земя на Севт е Розовата долина, където се отглежда роза дамасцена, която заради уникалния климат и флора на долината дава розово масло с най-високо качество. Розовата долина е известна и като земята на тракийските владетели (макар че по времето на траките розата все още не е била пренесена тук), така че името е препратка към мястото и историята където се произвежда тази вода.

rozova voda 3

„РеяСевт“ e  прецизно дозиран продукт - не съдържа спирт, оцветители, консерванти и изкуствени подсладители. Може да се използва и за приготвяне на рецепти. Ето рецепта за арабско реване приготвено с розова вода „РеяСевт“.
rozova voda 5

Как да се насладим на водата „РеяСевт“?

В момента по-трудната задача е как може да я купите – в момента може да я поръчате на Фрамар и laika.bg, защото водата „РеяСевт“ е регистрирана като хранителна добавка, но скоро ще можете да я откриваме по-лесно.

Освен да приготвите сладкиш с розова вода, може да я пиете леко охладена. Важното е да имате възможност да й се насладите и да отпивате на малки глътки аромат и вкус на казанлъшка роза.

1 Коментара

Мариана Отговори

Рея Севт наистина помага.Особено при стомашни проблеми, приета на гладно. Може би заради антибактериалното и алкализиращото си действие, но намалява ксиселинността. Наистина качествена натурална и лечебна напитка! Препоръчвам я!

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.