Парад на лалетата

Парад на лалетата

Парад на лалетата


Има едно много  красиво място в България, което може да бъде наречен цветен рай – ботаническата градина в Балчик. Далече ни е, но няколко пъти сме прекарвала почти цял ден в нея. Не съм я виждала как изглежда през пролетта, но когато научих за „Парада на лалетата“ опитах да събера снимки и информация.

parad na laletata

Лале "Айс крийм" очакват да разцъфне за първи път тази пролет в Ботаническата градина в Балчик. Цъфтежът на артистичния и рядък сорт се очаква около 10 април и ще бъде атракцията тази пролет. Лалето, от клас Божуровидни, е наречено така заради приликата му с топка сладолед.

parad laleta

„Парадът на лалетата има своя пик от началото до средата на април. Очакванията са да цъфнат близо 23 000 броя лалета от 120 сорта.

Когато цъфтят лалетата в Ботаническата градина може да се види сибирският синчец, кукувичето грозде, различни сортове иглики, пролетният горицвет, а съвсем скоро ще разцъфне и дървовидният божур.

parad na laletata 1parad na laletata 3

Цената на билета е с 1 лев повече от миналата година. За възрастни 8 лв., за ученици, студенти и пенсионери – 3 лв., а за децата до 7 години входът е безплатен.

Информацията е на Марина Върбанова - ландшафтен архитект на градината, за Радио Варна

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.