Цветна красота от Япония

Цветна красота от Япония
За синята цветна магия, която преобразява  “Хитачи” (Hitachi Seaside Park) в Япния ви разказахме  феноменът на цъфтежа се случва и в Сузуки - когато цъфтят милиони розови цветя, наречени shibazakura (от семейство Флокс Phlox flower) цъфтят за  Fuji Shibazakura Festival.

Грандиозната цветна картина може да бъде видяна близо до езерото Мотосуко в района на Петте езера, като в далечината, като фон се вижда планината Фуджи в ясни дни.

Най-доброто време да се види този цветен спектакъл е от средата на април до началото на юни, като по-голямата част от цъфтежа обикновено се вижда през първите три седмици на май.

В основата на цветната картина са приблизително 800 000 стъбла от петте сорта shibazakura, създаващи великолепни полета от розово, лилаво и бяло.

Снимките са на Hidenobu Suzuki, може да посетете неговия уеб сайт и да видите още много кадри от уловената красота на Япония - https://500px.com/hidenobu_suzuki

shibazakura 1shibazakura 2shibazakura 3

Shibazakura 9Източник: http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3583018/Blooming-beautiful-park-s-turned-blue-springtime-sea-flowers-ground-blends-sky.html

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.